– Løpet i Belgia blir bare for å få litt status. Det høres litt passivt ut, men vi får se hvor god form jeg er i. Jeg håper å løpe på 13:25, sier Henrik Ingebrigtsen til VG.

Hans pers på 5000 meter er 13:15,38. Men 32-åringen har vært skadeplaget i flere år. Nå holder han på å bygge seg opp igjen.

Sist Henrik Ingebrigtsen konkurrerte internasjonalt var med 8. plassen i et gateløp i Barcelona på nyttårsaften med tiden 13:58. Sist helg vant han en 3000 meter på 7:51.09 i Moelv.

– Jeg sier ikke at jeg kommer til å løpe 13:25, men hvis jeg ikke klarer det, har jeg litt å jobbe med, sier Ingebrigtsen om løpet i  IFAM Oordegem.

Etter mye sykdom i vinter, har de siste månedene fungert bra på trening.

– For meg handler det nå om å temme ambisjonsnivået på trening. Når jeg gjør det bra på en økt, vil jeg bare at den neste og den neste skal bli bedre. Jeg må holde igjen litt så jeg får kontinuiteten jeg trenger, sier Ingebrigtsen.

STØTTE: Henrik Ingebrigtsen har vært tett på Jakob Ingebrigtsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Hva er målet for sesongen?

– Det er vanskelig å svare på. Jeg vil springe så fort som mulig på 5000 meter. Bislett Games blir neste. Jeg satser på å være enda litt bedre da enn i Belgia, sier Ingebrigtsen og legger til:

– Det er en sesong jeg må bygge meg opp, jeg kommer uansett til å løpere raskere neste år.

– Hva med VM i Budapest i august?

– Jeg kan ha mulighet til å kvalifisere meg til VM. Samtidig er nivået på 5000 meter i Norge blitt såpass bra, at det ikke er sikkert jeg blir tatt ut selv om jeg føler jeg har nivået inne. Det er fantastisk for norsk friidrett.

EM-GULL I 2012: Få norske løpere har en sterkere merittliste enn Henrik Ingebrigtsen. Foto: Lise Åserud / NTB

– Hvordan har denne oppkjøringen vært sammenlignet med dine beste?

– Jeg er ikke i nærheten. Men jeg er godt trent og tilstanden på kroppen er ganske bra, foruten noen utfordringer her og der. Men jevnt over flyter det bra. Jeg trenger bare tid.

Brødrene Jakob (22) og Filip (30) planlegger begge å starte sesongen under Diamond League 28. mai.

– Status er ganske bra på begge to. Det blir spennende å se dem i Marokko, sier Henrik Ingebrigtsen.