«Mason Greenwood vil ikke returnere til trening eller spille kamper inntil videre», skriver Manchester United i en uttalelse – ifølge flere britiske journalister som følger klubben tett.

Tidligere søndag kom klubben med følgende uttalelse:

– Vi er klar over bilder og påstander som sirkulerer på sosiale medier. Vi kommer ikke med ytterligere kommentarer før fakta er på bordet. Manchester United tolererer ikke vold av noe slag.

Det kommer etter at kjæresten til Mason Greenwood søndag publiserte bilder og lydopptak på Instagram med det som skal bevise at Manchester United-spilleren har utsatt henne for vold.

Innleggene er senere blitt fjernet fra Instagram.

Politiet i Manchester skriver søndag kveld at de har arrestert en mann i 20-årene, mistenkt for voldtekt og overfall, etter å ha sett bilder og videoer på sosiale medier. Vedkommende var søndag kveld i avhør.

Flere britiske medier – blant annet vanligvis etterrettelige The Athletic, The Times og The Guardian – konkluderer med at det er Mason Greenwood som er arrestert. Dette er ikke bekreftet av politiet søndag kveld.

– Politiet er klar over bilder og videoer som sirkulerer på sosiale medier. Det pågår undersøkelser for å finne ut av omstendighetene, uttalte politiet tidligere søndag.

Daily Mail har publisert bilder av to politibetjenter som besøkte huset til Greenwoods kjæreste i Stockport-området, og hevder også de har bilder av politiet utenfor Greenwoods hus.

Mason Greenwood slo gjennom for fullt som Manchester United-spiller under Ole Gunnar Solskjær etter coronapausen i 2020. Til tross for sin unge alder har han allerede rukket å spille over 100 kamper i rødt.

Denne sesongen har han spilt 24 kamper for klubben, og scoret seks mål.

Han spilte sist mot West Ham 22. januar.

Dette er ikke første gang Mason Greenwood er i medienes søkelys med negativt fortegn. I 2020 ble han og lagkamerat Phil Foden sendt hjem fra landslagssamling med England etter brudd på covid-reglene.

Senere samme år dukket det opp en video der unggutten inhalerte lystgass.

– Som 18-åring lærer jeg hele tiden. Denne uken har jeg også lært at jeg som fotballspiller vil ble bedømt etter høyere standarder, noe jeg må respektere i fremtiden. Jeg er bestemt på å tilbakebetale den tilliten manageren og trenerne har vist meg, uttalte Greenwood i september 2020.

20-åringen er i utgangspunktet under kontrakt med Manchester United ut 2023.