McGrath kjørte en fantastisk førsteomgang og kjørte inn til 7. plass 0.89 bak ledende Kristoffer Jakobsen fra Sverige. Unggutten leverte minst like godt i annenomgang da han kjørte inn til ledelse.

Han ble dyttet ned fra lederstolen da tyske Linus Straßer kom to nummer senere og kom inn fattige tre hundredeler foran nordmannen. Men det skulle vise seg å holde til McGraths første pallplass.

– Vanvittig emosjonelt etter de tøffe ukene jeg har hatt siden tommelbruddet. Mye usikkerheter så det å krige gjennom og få mim første SL pall i Schladming av alle steder var ganske så vilt! skriver McGrath i en SMS til VG.

For norskamerikaneren brakk tommelen på nyttårsaften og ble satt ut av spill i flere uker. I «comebacket» Wengen kvalifiserte han ikke til annenomgang og i Kitzbühel kjørte han ut helt i starten av førsteomgangen. Det har vært alt annet enn en lett start på året for OL-håpet.

Så da han skjønte at 2.-plassen var sikret, klarte han ikke å holde tårene tilbake.

TÅRENE RANT: Atle Lie McGrath tok til tårene da han innså at han hadde tatt sin første pallplassering i slalåm. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA

Den norske troppen til OL består av fire andre slalåmkjørere: Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss-Solevåg, Lucas Braathen og Timon Haugan. Alle var bedre rangert enn McGrath før tirsdagens renn, men landslagstrener Steve Skavik får nok noe å gruble på når han skal velge hvem som skal kjøre OL-slalåmen 16. februar. McGrath er tatt ut til OL, men på grunnlag av prestasjonene hans i storslalåm og parallell-konkurransen.

McGrath hadde en 8.-plass fra Val d’Isere i desember 2021 som beste resultat i slalåm i karrieren.

Lucas Braathen lå på tredjeplass førsteomgangen. Senere kjørte italienske Giuliano Razzoli inn 0.09 foran norsk-brasilianeren og dyttet han ned på tredjeplass. Dessverre klarte han ikke å følge opp suksessen og endte på 12.-plass.

STUDIO: Se hele OL-programmet HER.

Henrik Kristoffersen kjørte også godt på toppen av førsteomgangen, men tapte mye tid fra siste passering og ned til mål, og hadde 1.22 å ta igjen på svenske Jakobsen. Teknikeren kjørte seg likevel godt opp på resultatlisten i annenomgang og endte på fjerdeplass.

Foss-Solevåg skuffet i førsteomgangen og lå helt nede på 17.-plass, 1.47 bak lederen. Sunnmøringen fikk det ikke helt til å klaffe i annenomgangen heller, men kjørte seg opp til sjetteplass.

Timon Haugan lå på plassen bak Solevåg fra førsteomgangen, men klarte ikke å få satt sammen noe drømmeomgang på andre forsøk heller. Oppdal-løperen endte på 14.-plass.

Lucas Braathen kommer fra 2. plass i Kitzbühel og seier i Wengen, men han er ikke den eneste som har levert varene blant til norske gutta i slalåm i det siste. Kristoffersen kjørte inn til tredjeplass i Kitzbühel og hadde en gigantisk ledelse i Wengen, men hektet fire porter før mål.

Sebastian Foss-Solevåg har også én seier denne sesongen fra Madonna di Campiglio i desember. Dermed har Norge fire store medaljekandidater i slalåm til de olympiske lekene i Beijing.