Egypteren står nå med imponerende 13 scoringer på 14 kamper i Premier League denne sesongen, etter å ha scoret Liverpools andre og tredje scoring på vei mot en til slutt komfortabel Liverpool-seier i Merseyside-derbyet.

Salah er med dent den suverene toppscoreren i Premier League, fire mål foran Jamie Vardy. 29-åringen er også spilleren med flest målgivende pasninger (8) så langt denne sesongen, og poengligaen viser virkelig nettopp hvor god Salah har vært denne sesongen:

1. Mohamed Salah – 21 målpoeng

2. Emmanuel Dennis – 11 målpoeng

3. Jamie Vardy – 10 målpoeng

Salah ble hyllet for prestasjonene underveis i kampen.

– Beste spilleren i verden, skriver tidligere Liverpool-spiller og Sky Sports-ekspert Jamie Carragher på Twitter.

– Mohamed Salah er ustoppelig for øyeblikket – han er blant verdens beste for øyeblikket, sier tidligere Premier League-spiller Alan Hutton på BBCs radiosending.

I FYR OG FLAMME: Mohamed Salah har herjet for Liverpool denne sesongen. Foto: Peter Byrne / PA Wire

Salah selv ble i intervjuet etter kampen spurt om Ballon d’or-kåringen på mandag, hvor han «kun» ble nummer syv og svarte kort «ingen kommentar». 29-åringen fokuserte istedenfor på lagets prestasjon.

– Det er et strålende resultat. Å komme hit, spille god fotball og score fire mål - det er utrolig. Det er noe positivt vi tar med oss fra kampen, sier Salah i et intervju vist på TV 2 Sport Premium.

Det er første gang siden 1991 at Liverpool har scoret fire mål borte mot Everton i en kamp. Liverpool er også laget med klart flest scoringer så langt denne sesongen med 43 mål - ti mål mer enn Chelsea som har nest flest.

– Det er bra. Vi har vunnet 4–1 her, vi vant 5–0 mot Manchester United. Det viser at vi gjør en god jobb, sier Salah.

Totalt i alle turneringer står Salah med 19 mål på 19 kamper, og egypteren ble spurt hva målet hans nå er.

– Forhåpentligvis mange flere. Det første målet mitt er å vinne noe med klubben. Champions League, Premier League – forhåpentligvis begge, sier Salah.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson var full av lovord om Salah etter kampen.

– Han har vært enestående denne sesongen, og for øyeblikket så ville du ikke ønsket å spille mot ham. Det gjør jobben min lettere, for du kan gi ham ballen og så går han hen og scorer, sier Henderson til Amazon.

Everton vant tidligere i år på Anfield for første gang siden 1999, og kunne onsdag også legge en vond rekke bak seg hjemme på Goodison Park. 2010 var forrige gang de blå fra Liverpool slo de røde fra Liverpool på egen hjemmebane, men i åpningsminuttene var det Liverpool som virket til å føle seg mest hjemme.

Bortelaget spilte seg til den ene store sjansen etter den andre og etter ni minutter kom den første scoringen. Jordan Henderson trodde han avgjorde 2–2-kampen mellom lagene på Goodison i fjor, men overtidsscoringen ble da annullert av VAR for offside.

Onsdag styrte han ballen i mål med et fint skudd fra 16 meter og denne gangen grep ikke VAR inn. Henderson fortsatte en god start på kampen med en strøken gjennombruddspasning mot Mohamed Salah ti minutter senere. Alene med Everton-keeper Jordan Pickford gjorde Salah ingen feil og sendte bortelaget opp i en tomålsledelse før 20 minutter var spilt.

JORDAN OG JORDAN: Jordan Pickford strekker seg forgjeves etter skuddet til Jordan Henderson. Foto: PETER POWELL / EPA

Demarai Gray reduserte for Everton like før pause, i det som var en svært fartsfylt omgang. Den andre omgangen fortsatte i samme spor, men da kampen sto og vippet, kom feilen fra Everton-kaptein Séamus Coleman.

Salah snappet opp ballen midt på banen, holdt Coleman bak seg og trillet ballen forbi Pickford og i mål. Diogo Jota punkterte kampen da han på lekkert vis vendte vekk Allan og banket ballen opp i nettaket fra skrått hold.