– Jeg var på løpetur i Nordmarka, så var det to små hunder som kom og skulle være med å løpe og leke, før de begynte å bite og herje. De gikk plutselig til angrep på meg, sier Krüger til VG i forkant av helgens sesongstart på Beitostølen.

Han skal denne vinteren prøve å forsvare OL-gullet på den dramatiske 30 kilometeren med skibytte fra 2018. Oppladningen har stort sett gått som smurt, foruten en løpetur rundt Sognsvann i Oslo sist helg da hundene satte ham sjakk mat.

– Jeg var ikke redd og skrek ikke, mer overrasket. Men jeg hadde ikke nubbesjanse. For de var to. Det var litt vondt og jeg merket adrenalinet. Eierne slet litt med å få tak i dem, sier Krüger.

Også Dagbladet har omtalt hendelsen.

Han er glad hundene ikke var større i størrelsen.

– Det var to terrier-typer. Veldig små. Jeg snakket med eierne etterpå som var lei seg. Det var to hunder som trente på å gå løs. Det var kanskje litt tidlig, sier Krüger og ler.

Lyn-mannen dro ned på legevakten for å forsikre seg at alt var greit.

– Jeg måtte ned å ta stivkrampesprøyte og ta antibiotika. Det var ikke helt ideelt, men det gikk bra. Det er ikke den største humpen i veien, sier Krüger.

– Hvordan er forholdet ditt til hunder?

– Jeg er veldig glad i hund, men litt usikker på fremmede hunder når jeg er på trening. Særlig på rulleski tror jeg flere hunder blir redde av piggelyden. Det har vært mye gneldring, men jeg har aldri blitt angrepet før, svarer Krüger.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum tar episoden med ro.

– Jeg flirte mest av det. Det var nok litt «payback». Simen satte staven i foten til Sjur Røthe i høst, slik at han måtte ta stivkrampe-sprøyte. Sjur har vel sendt noe bikkjekompiser etter Simen for å ta hevn, sier Nossum, ler litt og fortsetter:

– Relativt udramatisk hendelse, tror jeg. Går det ikke fort fra start, må han skylde på noe annet enn det.

Krüger skal gå 15 kilometer i både klassisk og fri under sesongåpningen på Beitostølen lørdag og søndag.

– Følelsen er bra. Litt usikker på formen. Ofte bruker jeg litt noen renn på å gå meg i form. Jeg håper på gode resultater fra start, og særlig Lillehammer-helgen (første helgen i desember) blir viktig, sier Krüger.

Han hadde et sterkt OL i 2018: