Kan denne høsten bli spennende? Hadde vi vunnet i Skien på fredag, ville Viking hatt et visst heng på øvre halvdel av tabellen. Nå er jeg redd eneste mulighet for spenning ligger i hvor nær nedrykk vi havner.

Viking har 10 kamper igjen av årets sesong. Siden Tippeligaen ble utvidet til 16 lag i 2009 har drøyt 30 poeng holdt til å berge kontrakten.

Det bør bety at 10 poeng på de siste 10 kampene skal være nok til å havne over streken. Vi har dessuten kamper igjen mot alle lagene bak oss. Sogndal og Start på hjemmebane, og Sarpsborg borte.

I år er også kvalikplassen fjernet, det er kun de to nederste lagene som rykker direkte ned. Det bør da være gode muligheter for at vi slipper å spise negler inn til neglebåndene i høst?

Etter helgens runde er det syv poeng ned til Sarpsborg under streken. Bak dem igjen ligger Start som virker rimelig fortapt. 10 poeng på 10 kamper bør være innen rekkevidde, men poengene må nok tas på hjemmebane.

Vi har en rekke vriene bortekamper mot blant andre Godset, VIF, RBK og Molde. I utgangspunktet snakker vi 0 poeng.

Hjemme har formen vært bedre, og der er også motstanden mer overkommelig. Stabæk, Sogndal, Start, LSK og FKH er kommende lag på besøk til Jåttåvågen.

Forutsetningen er selvsagt at nedturen i Skien kun var et midlertidig tilbakeskritt, og at den spillemessige fremgangen fra i sommer tas med inn i høsten.

I utgangspunktet forventet de aller fleste en tilværelse på øvre halvdel av tabellen, men misnøyen har blitt dempet som følge av bedre resultater og et friskere Viking denne sommeren. Folk ser at det er håp. Skal Åge Hareide overleve som trener er han avhengig av å skape tro på dette laget.

I norsk Tippeliga anno 2011 er det bare noen få lag som er for gode til å rykke ned. Viking er ikke blant dem, men jeg føler meg likevel trygg på at vi får en mindre nervepirrende høst enn i 2006. Dels fordi jeg tror vi kniper nok poeng på hjemmebane, og dels fordi lagene bak oss ikke vil evne å ta oss igjen.

Hva mener du? Trygg på at vi holder oss over streken?