Barcelona gjorde akkurat nok til å vinne mot lille Granada tirsdag, og overtok med det tabelltoppen i spansk 1. divisjon.

Kampen startet med et ikke uventet Barcelona-press. Både Messi, Pedro og Xavi hadde avslutninger tidlig i kampen, uten å lykkes.

Men publikum forventer en dose magi hver gang de katalanske stjernene er i aksjon, og etter 33 minutter kom øyeblikket som avgjorde kampen: Barcelona fikk frispark på omkring 25 meter, et frispark som Xavi blåste rett i mål.

• Se perlen i videoen øverst i saken! (enkelte brukere kan ikke se klippene fra spansk fotball. Vi beklager dette)

Mot slutten av omgangen yppet hjemmelaget seg, men stillingen til pause var 0-1. I andre omgang hadde Barcelona kontroll på det meste. Hjemmelaget fikk Romero utvist (to gule kort) etter bare 53 minutter, og ti mann var ikke nok til å true mesterlaget.

Nærmest scoring etter pause var Lionel Messi, men forsøket ble reddet på streken.

På overtid ble Granadas Benitez utvist etter to gule.

Med tre poeng og seier tok Barcelona over ledelsen i La Liga, men det er før Real Madrid og Levante har spilt sine kamper i den niende runden. Det gjør de onsdag.