VÅLERENGA-HAUGESUND 2-1:

Haugesund har aldri vunnet en kamp på Ullevaal Stadion i Eliteserien. I dagens kamp mot Vålerenga var laget veldig nær å bryte forbannelsen.

Du kommer ikke så veldig mye nærmere en det vi gjorde i dag. Vi hadde meget gode muligheter til å ta tre poeng i dag. Jeg synes vi spiller en meget bra kamp, men det er skuffende at det sprekker opp med bare ti minutter igjen å spille , mener kaptein Per Morten Kristiansen.

Enig i dommeravgjørelse

Sammen med Nikola Djurdjic var Kristiansen toneangivende i oppgjøret mot Vålerenga. Haugesund styrte den første omgangen, og burde ha gått til pause med mer enn ett mål.

Gang på gang klarte laget å skape sjanser ved å vinne ballen i gunstige posisjoner på midtbanen. Laget tok ledelsen på straffe mot slutten av den første omgangen. Like før 1-0 målet måtte Martin Bjørnbak gå i dusjen etter å ha felt Vålerengas Marcus Pedersen som bakerste mann. Haugesund-trener Jostein Grindhaug sa seg enig i utvisningen etter kampslutt:

Dommeren har sikkert sitt på det rene, og det er sikkert legitimt å blåse i den situasjonen .

- Må trene mer

Konsekvensene av utvisningen var like klare som forseelsen. Den andre om gangen ble blytung for gjestene fra Haugesund. Vålerengas bredde i troppen ble synlig, og hjemmelaget lykkes med å skape sjanser mot ti Haugesund-spillere. Innbytterne Harmeet Singh og Martin Pusic fikk sette preg på kampen.

— De bytter seg bedre mens vi blir slitne av å spille med ti mann. Vålerenga fikk mer bevegelse i spillet og blir vi tatt med på flere løpeturer. Samtidig har vi et skudd tverrleggeren like før de utligner, så det er snakk om marginer i mot også.

Tilslutt klarte ikke Haugesund å stå i mot trykket fra hjemmelaget. Håvard Nielsen utlignet mens debutanten Pusic fikk avgjøre på overtid. Keeper Kristiansen lot seg irritere over dette og mener laget må trene på å stå i mot trykket:

Vi må trene mer fysisk, for vi viser i denne kampen at vi ikke holder 90 minutter , sier en skuffet Haugesund-kaptein etter kamplsutt.