Det er ikke bare Ståle Solbakken som har fått erfare at tysk fotballpresse er nådeløs. Per Ciljan Skjelbred fikk sin debut for Hamburger SV lørdag, men den tidligere Rosenborg-spilleren fikk bare spille ut første omgang.

Da pausen var slutt, ble Skjelbred igjen i garderoben. Da var stillingen 1-1, det hele endte 2-2 – men etter to kamper har Hamburg kun det ene poenget, og Skjelbred får gjennomgå.

Statistikksenter Bundesliga:

— Debutantene Bruma og Skjelbred, som det var stilt store forhåpninger til, levde ikke opp til forventingene, og noen forsterkning av førsteelleveren var de ikke. Manglende tid til forberedelser med laget kan være en faktor , skriver kicker.de .

Svakt punkt

I analysedelen får de to debutantene passet påskrevet, og det legges ikke skjul på at Skjelbred-byttet var riktig. Det seriøse fotballbladets nettside er nådeløs med nordmannen etter fattige 45 minutter.

— Den nederlandske landslagsspilleren Bruma jobbet, men han var heldig som ikke laget straffespark da han grep tak i Lells skulder. Et tilsvarende svakt punkt på den ukreative midtbanen var nordmannen Skjelbred. Aldri i sentrum av begivenhetene, svak i sine forsøk på å markere seg – et logisk bytte.

- Vil hjelpe oss

— Etter kampen var både Skjelbred og debutantkollega Jeffrey Bruma svært stille. Stillheten blant de nye vedvarte også søndag, Skjelbred var fraværende grunnet feber, fortsetter tyske kicker.de.

Danske Frank Arnesen er sportssjef i storklubben, og han hadde en kort kommentar til debutantenes spill.

— Vi trenger tid, sa dansken.

Trener Michal Oenning var litt mer direkte, og langt mer positiv i sin omtale.

— Vi kommer til å få mye glede av Skjelbred, han vil hjelpe oss fremover, sier Oenning