Det gjorde ikke alle elskere av engelsk fotball etter at bransjemagasinet Kampanje onsdag kveld meldte at rettighetene til den kanskje aller beste klubbfotballen i verden hadde havnet hos Medge Consulting. Canal+, som har hatt rettighetene siden 1997, var ikke bare dyttet ut over sidelinjen, de var helt ute av Premier Leagues 20 stadioner etter inneværende sesong.

– Jeg må innrømme at jeg brukte litt energi på dette før jeg la meg, forteller Trond Fuhre som er leder for Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF).

Det gjorde også ganske mange av de ca. 95 000 medlemmene i SBF, urolige for hva endringen vil bety for dem. Hvor kan de se Premier League neste sesong? Hvor mye vil det koste? Havner fotballen på kanaler som alle kan få tak i?

Dag Solheim har for mange vært Mr. Premier League de siste årene. Men meldingen fra kampanje.com hadde ikke ødelagt juleshoppingen i London for den kunnskapsrike programlederen for Canal+.

– Vi har fått beskjed om ikke å uroe oss. Resten får du ta med vår administrerende direktør, forklarte Solheim.

Høyere bud

Fra sitt kontor i Stockholm er det ikke så mye mer Joans Eriksson kan si med sikkerhet.

– Vi har fått beskjed om at det finnes et bud som er høyere enn vårt, og at denne budgiveren nå bare skal godkjennes. Men så får vi bare skje hva som hender etterpå. Jeg kjenner meg ganske trygg på at Canal+ fortsatt kommer til å sende Premier League. Det er ikke første gang i løpet av de 13 sesongene vi har hatt disse rettighetene at vi har måtte forhandle med en tredjepart, sier Eriksson.

– En religion

Han begrunner sin ro med at de nye rettighetshaverne bl.a. mangler bred TV-distribusjon. Dersom man skal opprette en ny Premier League-kanal, slik som det har vært spekulert i, vil denne mangle den distribusjonen som skal til for å kunne gjøre butikk av den meget høye kjøpssummen. Canal+ har på sin side bl.a. plass i det digitale bakkenettet i alle de nordiske landene.

Ifølge Kampanje skal Medge Consulting ha betalt rundt 1,2 milliarder kroner for rettigheter for TV, internett og mobil. Til sammenligning betalte TV4 rundt 2,6 milliarder kroner i fjor for å sikre seg hele Canal+.

– Hva betyr det for dere om dere ender opp uten engelsk fotball?

– For Canal+ er Premier League utrolig viktig – særlig om vi snakker om Norge. Der er jo engelsk fotball nærmest en religion, sier Eriksson.

Supporterunionens leder frykter at Canal+ skal miste Premier League.

– De leverer et godt produkt, og vi har etter hvert fått et fint samarbeid med dem. Vi er svært godt fornøyde både med programledelsen, innholdet og kommentatorene, sier Trond Fuhre.

Fra de nye eierne var det i går stort sett bare én kommentar å få: – Ingen kommentar.