Den siste uken har det blitt spekulert i framtiden til Oilers-trener Petter Thoresen.

Lørdag, før hjemmekampen mot Stjernen, ble det klart at suksesstreneren har signert en ny avtale med Stavanger Oilers.

— Dette er en kjekk dag for Stavanger Oilers. Petter Thoresen og Oilers har vært en stor suksess, og han er en mann vi trives veldig godt med. Han har gjort en god jobb og er en bra samarbeidspartner, sier sportsdirektør Pål Higson.

Mens spillerne entret isen i DNB Arena, ble det rigget opp et bord på banen. Klubbeier Tore Christiansen kom ut og annonserte at han hadde en hyggelig nyhet. Han ba direktør Pål Higson og Petter Thoresen komme ut på isen, og der signerte Thoresen den nye kontrakten.

Arbeidsro

Thoresens forrige kontrakt gikk ut etter denne sesongen. Før jul ba han Oilers om mer tid før han bestemte seg for framtiden.

— Nå kan vi få arbeidsro ut sesongen. Det var veldig viktig for oss å få dette på plass nå, sier eier Tore Christiansen.

Treneren har blitt koblet både til jobben som Storhamar-trener og ny landslagssjef. Thoresen har trent Hamar-klubben med suksess tidligere.

— Dette tok litt tid, fordi vi var opptatt av å signere en avtale med et visst tidsperspektiv, sier Higson.

Vil til CHL

Det er blant annet hensynet til kona, som har bodd på Hamar mens Thoresen har trent Oilers, som har gjort at han har vurdert å gi seg i Stavanger.

— Da Petter først ønsket å bli,tok det veldig kort tid påå bli enige. Men jeg ønsker ikke å si noe om avtalen. Petter var vårt soleklare førstevalg, men med tanke på klubbens fremtid var det viktig å signere en avtale som varte lenger enn en sesong, sier Higson

Dette er Thoresens femte sesong som Oilers-trener. De fire første har gitt fire sluttspillfinaler, tre av dem med seier.

- Hva er det neste steget Oilers håper å ta med Thoresen som trener?

— Det neste steget rent sportslig er å delta i Champions Hockey League (CHL). Vi håper å være med der på fast basis i fremtiden, men i år ser det ut til at vi må bli norsk mester for å bli med. Det skal vi gjøre alt for å klare, sier Higson