viging2 Foto: Jan-Erik Larsen

LA MANGA: Det var mildt sagt vått da Viking gjennomførte sin siste trening på februar-leiren i La Manga fredag. Regnet hadde pøst ned hele natten og gjorde at banene på spanske solkysten hadde fått mye overvann.

Men det stopper ikke barske vikinger. Med topplue og hansker trosset de elementene og gjennomførte en hard formiddagsøkt.

– Det var meningen at vi skulle trent to ganger fredag, men spillerne er så slitne at vi gir dem fri fra ettermiddagsøktn, sier fysisk trener Thor-Arne Aasen til Aftenbladet.no.

Spillerne bekrefter det inntrykket.

– På en skala fra 1 til 10 ligger graden av trøtthet nå på 8 pluss, sier Trond Erik Bertelsen.

– Jeg hadde trodd jeg skulle vært mer sliten, men det føltes ikke så galt da jeg sto opp i morges. Så får vi se hvordan kroppen er i ettermiddag, er attesten fra Birkir Bjarnason.

Viking reiser hjem fra La Manga lørdag. Spillerne får fri søndag, mens det mandag og tirsdag blir treninger i Ryfylkehallen på Tau. Onsdag drar laget til Kristiansand og trener i Sørlandshallen om kvelden. Torsdag formiddag er det kamp mot Odd Grenland samme sted og søndag vener Aalesund på Color Line stadion i Ålesund.

– Vi har ikke helt avgjort hva vi gjør de siste to ukene før seriestart. I fjor var vi på Øksnevand 1. mars, men etter denne vinteren kan vi glemme naturgras i Norge før seriestart. En ny treningsleir er dyrt, dessuten er det en grense for hvor mye vi kan belaste spillerne med utenlandsturer. De har jo også en familie å ta hensyn til. Mest sannsynlig trener vi på Tau de siste ukene før seriestart, sier Vikings sportsdirektør, Egil Østenstad til Aftenbladet.no.