Da Hønefoss så ut til å sikre seg en imponerende trepoenger på Åråsen, dukket Johan Andersson opp og satte ballen vakkert i mål på overtid. Dermed hentet LSK opp Hønefoss sin ledelse to ganger, og kapret ett poeng.

Tøffe dueller

Gjestene fikk kampens første mulighet allerede etter ett minutt da raske Riku Riski stresse LSK-forsvaret til å rygge langt inn i egen 16-meter, men den finske toppscoreren kom aldri til noen god avslutning.

Deretter tok hjemmelaget over og presset Hønefoss tilbake på banen med fem cornere i løpet av like mange minutter. Den friske starten fikk så et lite avbrekk da kapteinene Frode Kippe og Frode Lafton braket sammen i en luftduell. Lafton ble liggende med noe som så ut som en skummel hodeskade, men hardhausen var på beina igjen etter litt behandling.

Gjestene i ledelsen

Etter 15 minutters spill fikk gjestene corner. Riski slo inn og fant en fullstendig umarkert Kristjan Örn Sigurdsson. Islendingen hadde ingen betenkligheter med å godta invitasjonen og stanget Hønefoss kontant i ledelsen.

Lillestrøm hadde lite å svare med, og da halvtimen var spilt hadde de ennå ikke produsert en målsjanse. Kampen fikk likevel unødvendig høy temperatur takket være en rekke mildt sagt omdiskuterte dommeravgjørelser, som startet med en solid skulder i ansiktet på Bjørn Helge Riise og avsluttet med at Palmi Palmason meide ned Alexander Groven.

I omgangens siste minutt fikk Groven god treff fra rundt 20 meter. Sead Ramovic måtte ut i full strekk for å hindre scoring — og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1. ## Tidlig utligning

Men allerede etter fire minutter av andre omgang kom Lillestrøm i ballanse. Palmason fintet seg fint inn straffefeltet nede ved dødlinja og la en lav ball inn mot nærmeste stolpe. Der dukket Erling Knudtzon opp og pirket ballen mellom stolpen og keeper Steve Clark fra kort hold. Men gjestene tok over spillet igjen, og etter 60 minutter fikk Riski kjempetreff fra over 20 meters hold og sendte ballen i mål bak en noe feilplassert Ramovic. Dermed var Hønefoss tilbake i føringen med 2-1. ## Sjanseløse LSK

Hjemmelaget gjorde flere spillerbytter i forsøket på å komme tilbake, men slet veldig med å komme til de store sjansene. 17 minutter før slutt fikk Riise en god skuddsjanse, men måtte bruke feil bein og gjorde jobben enkel for Clark i Hønefoss-målet. To minutter senere fikk Hønefoss en stor sjanse da Remond Mendy satte ballen utenfor fra meget god posisjon inne i Lillestrøms straffefelt.

Med tre minutter igjen å spille fikk Heiner Mora en meget god dobbelsjanse. Først fikk han god tid til å skyte og fikk også muligheten på Ramovic' retur, men headingen gikk utenfor.

Sluttspurt

Lillestrøms sluttspurt var meget svak, men da overtiden ebbet ut fikk Mathis Bolly plass ute på kanten. Innlegget fant til slutt Johan Andersson, som på vakkert vis plasserte ballen i bue over i målets lengste hjørne. Kun sekunder etter hadde Lillestrøm ballen i nettet igjen, men ble avblåst for offside. Dermed ble det poengdeling på Åråsen, noe hjemmelaget skal være mest fornøyd med.