I juli røk Marek Sapara korsbåndet i en treningskamp. Nå er den kontraktsløse 31-åringen i opptrening — og ser gjerne for seg et comeback i Rosenborg.

– Rosenborg er veldig interessant. Overgangsvinduet er åpent lengre i Norge enn ellers i Europa, og jeg kan få tid til å bli skikkelig kampklar før sesongstart, sier Sapara til adressa.no

– Hva med andre norske klubber?

– Nei. Av respekt for Rosenborg er det kun dem aktuelle i Norge, smiler Sapara.

Ingen kommentar

Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun vil ikke kommentere om slovaken er aktuell for et RBK-comeback.

Sapara scorer mot Brann i 2006, og tiljubles av Øyvind Storflor.

– Vi sier med han som i alle slike spørsmål, sier Hoftun.Samtidig medgir Hoftun at han har fått med seg at Sapara er i Slovakia under opptrening — og gratis.

– Vi kjenner til situasjonen hans, sier den sportslige lederen.

Løper og trener styrke

Sapara spilte i tyrkiske Trabzonspor fram til juli, da han røk korsbåndet i en treningskamp. Med lang skadetid ble kontrakten opphevet, og dermed er han fri på markedet.

– Vi ble enige om en sluttavtale. Jeg får fortsatt lønn. Samtidig er jeg ikke 20 år lenger, og det kan ta lenger tid å lege skaden enn Trabzonspor hadde hatt tålmodighet til. Det er bedre å få trent meg opp i fred og ro, sier han.

Derfor har Sapara reist hjem til Ruzomberok i Slovakia, i byen han spilte da RBK hentet ham for ti mill. i 2006. – Jeg ble operert en uke etter at korsbåndet røk. Det betød seks uker helt i ro. Siden har jeg trent gradvis mer og mer, og den siste tiden har jeg klart å løpe. I tillegg trener jeg styrke. Målet er å være kampklar i løpet av februar. Jeg har derfor ikke vært i kontakt med noen klubber ennå, sier han.

LES HELE SAKEN I DAGEN UTGAVE AV ADRESSEAVISEN