– Vi har vurdert det, men ser ikke på det som noe problem. Dette er et tilbud for dem som har lyst, sier Nordsteien på bakgrunn av kritikken som kom frem i Adresseavisen i går der flere klubbledere uttrykte skepsis til etableringen.

---- Er du Norges beste manager? PRØV VÅRT MANAGERSPILL!

---- RBK-ledelsen ønsker på sikt at deltagerne skal slippe å betale de snaut 2000 kronene akademiet koster i dag. Nordsteien trekker samtidig frem at prisen ikke er spesielt høy sammenlignet med andre tilbud. Bortsett fra at informasjonen til klubbene kunne vært bedre, tar verken han eller assisterende sportsdirektør Erik Hoftun til seg kritikken.

– Jeg er godt kjent med fotballtilbudet til 12— og 13-åringer. At de har tilbud om trening hver eneste dag i egen klubb stemmer ikke. Vi ønsker å gi spillere et tilbud utenfor sesong, sier Hoftun.

Nordsteien poengterer at både kretsen og samtlige klubber er informert. Han mener akademiet gagner alle klubber.

Håper på A-lagsspillere

– Jeg mener tilbudet bør sees på som en berikelse. Dialogen med fotballkretsen har vært god. RBK-akademiet går ikke utover sonetiltakene på noen måte. Vi burde ha vært enda mer synlig ut mot krets og klubber, men det er en annen diskusjon, mener RBKs spillerutvikler.

Hoftun slår fast at det viktigste er at RBK selv har tro på konseptet. – Vi tror dette er veien å gå, og ja, det gir oss oversikt over spillere i denne aldersgruppen.

– Et lite antall av dem som deltar på akademiet blir med videre til guttelaget vårt. Dersom noen blir RBK-spillere er det flott. På samme måte som det er flott hvis noen av dem blir A-lagsspillere på Kolstad, legger Nordsteien til.