I dag avslørte Adresseavisen at Tore Reginiussen blir RBK-spiller med det aller første, og mest trolig allerede denne helgen.

Etter at Jim Larsen forsvant til Brugge, har RBK jaktet hans erstatter, og med signeringen av Odense-spilleren er oppdraget utført.

Trygghet

Lars Tjærnås mener det både er en god og naturlig signering.

— Rosenborg hadde et hull å fylle etter Larsen. mest av alt er behovet for tempo i et midtforsvar som særlig trenger det. Det kan Reginiussen tilføre, og det er positivt. Samtidig er det helt nødvendig når en handler forsvarsspiller midt i sesongen at en kjøper en som kan forsvarsprinsippene til fingerspissene, og er vant med liga, land og kultur.

- Har RBK gjort et godt valg?

— Ja, med tanke på det han gjorde i Tromsø er han en god signering. Pilen har pekt nedover etter han forlot klubben, men han trenger ikke mye tid på integrering, og det er jo nettopp hans kvaliteter RBK trenger. Men det gjenstår selvfølgelig å se om han blir den lederen han var, sier Tjærnås til adressa.no.

Forsterker

Han får støtte av Bent Skammelsrud, som mener det er en sulten spiller som raskt kan ta plass i de bakre rekker i RBK.

- Han har ikke spilt mye i Odense i det siste, men det er vel på grunn av at OB satser på egne spillere og at han har vært litt skadet. Jeg tror han blir en forsterkning, sier Skammelsrud.

Reginiussen har sittet på benken i innledningen av den danske sesongen, og er ikke i troppen til Odenses kamp i helgen.

Høyere nivå

TV2-ekspert Petter Myhre mener det er en helt naturlig signering etter Larsen-salget. Han mener det er en stor fordel at en spiller som kjenner ligaen kommer inn.

- Det er en ganske safe signering, og får han trygghet og blir satset på kan han komme på et høyere nivå enn det han viste i Tromsø, mener Myhre.

Reginiussen har 12 A-landskamper for Norge, og med et nytt oppsving i RBK kan han raskt bli aktuell igjen.

- Spiss-behovet er større

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen derimot er ikke helt sikker på om Reginiussen er en gull-signering eller ei.

- Jeg er ikke sikker på at Tore Reginiussen slår ut noen som allerede er der. Både Stefan Strandberg, Per Verner Rønning og Simen Wangberg er gode forsvarsspillere, sier han.

Og mener i stedet at RBK må forsterke offensivt.

- RBK trenger en spiss. Du kan skrive spiss med store bokstaver og fire utropstegn bak, sier Mini.

Han er mildt sagt forundret og skuffet over spissenes innsats hittil i år.

- Det holder ikke med 11 mål fra fire spisser. Så enkelt er det, sier han.