Ny remis for resignert Magnus Carlsen: – Det er pinlig

Magnus Carlsen måtte nøye seg med en ny remis i mandagens parti i Norway Chess mot franske Maxime Vachier-Lagrave.

Publisert: Publisert:

Lite stemmer for Magnus Carlsen i Norway Chess. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Den norske verdensmesteren klarte heller ikke mandag å legge nevneverdig press på sin motstander, til tross for at han igjen hadde hvite brikker. Søndag ble det remis mot nederlandske Anish Giri med hvite brikker.

– Det er pinlig det jeg har fått ut av de to partiene med hvite brikker. Jeg er glad for at jeg ikke tapte igjen, men mer var det ikke å rope hurra for, sa en oppgitt Carlsen til TV 2.

Mandagens duell i Stavanger var over etter drøye to timer.

Tung i hodet

Søndag klaget Carlsen over at han var tung i hodet, og det gjentok seg også mandag.

– Jeg følte meg veldig bra da jeg startet, men ble bare tyngre og tyngre utover i partiet. Det var ikke noe å gi i dag heller. Jeg gjorde flere rare beslutninger, og prøvde å finne ting som ikke var der. Det fungerte ikke i det hele tatt, sa verdensmesteren.

Franske Vachier-Lagrave felte noe som liknet en knusende dom over måten nordmannen periodevis spilte på.

– For å være helt ærlig forsto jeg ikke helt hva Magnus gjorde periodevis. Jeg er både overrasket over åpningsvalget og måten han spilte på, men du kan ikke være i toppslag i hver eneste turnering, sa han.

Vachier-Lagrave var blant Carlsens sekundanter i VM-kampen mot Sergej Karjakin i fjor. Mandag sa franskmannen at han periodevis følte han hadde en bedre stilling enn sin norske kollega, til tross for svarte brikker.

Les også

I over syv år har Magnus Carlsen vært verdens beste. Denne uken kan han bli forbigått.

Ute av seierskampen

Carlsen innrømmer at han måtte redde seg inn.

– Jeg greide å ta meg sammen og gjorde noen OK trekk. Jeg skjønner godt at han ikke fant noen måte å spille på vinst, sa han.

Mandagens remis betyr at Carlsen definitivt er ute av seierskampen i Norway Chess. Nå handler alt om å redde stumpene for verdensmesteren.

– Jeg må bare prøve å ta meg sammen. Det har jeg ikke klart så langt. Og jeg har ikke noe jeg kan si nå, som skulle tilsi at jeg vil spille mye bedre i de gjenstående partiene, sa en oppgitt og skuffet Carlsen.

Tirsdag er det hviledag i Norway Chess. Tre partier gjenstår.

Publisert:

Les også

  1. Oppgitt Carlsen med knusende dom over eget spill: – Det irriterer meg

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Magnus Carlsen
  2. Sjakk