19-åringen skrev under på kontrakten fredag.

— Vi velger å legge til rette for at han skal fortsette å utvikle seg best mulig, sier Frode Fredriksen, som er Al-Gashamys trener i Start 2. Kantspilleren hadde også tilbud om å gå til 2.divisjonsklubben Vindbjart, men valgte å bli i Start – til tross for at han der foreløpig må ta til takke med 3.divisjonsspill.

— Jeg tror jeg har større mulighet til å ”bli noe” i Start, sier Al-Gashamy.

— Dessverre rykket Start 2 ned i fjor og jeg må derfor spille i 3.divisjon. Men så lenge jeg har en god treningsarena er jeg fornøyd. Det kan dessuten være aktuelt å bli lånt ut til en 1.divisjonsklubb neste sesong, om A-laget rykker opp til eliteserien.

Han er storfornøyd med nå å ha fått proffkontrakt med Start.

Håper på spilletid

— Det betyr veldig mye. Det er dette jeg har jobbet for hele tiden. For to år siden var jeg ikke god nok for Våg, og gikk til Start hvor jeg måtte spille for Start 3 den første sesongen. Jeg har kjempet hardt, og jobbet meg opp for å få denne kontrakten, forteller 19-åringen.

Og han har allerede satt seg nye mål.

— Første mål er å bli tatt opp i A-stallen og få spille i 1.divisjon. Kanskje kan det skje allerede på slutten av sesongen, men kamparenaen min i år, er nok først og fremst i 3. divisjon, sier 19-åringen.

Start 2-trener Frode Fredriksen utelukker heller ikke at Al-Gashamy kan få A-lagsdebuten allerede i år.

— Det er bare å se hvor mange unge sørlendinger som var i aksjon mot Odd. Det kryr av talenter i klubben. Men det er jo selvfølgelig litt opp til hva spilleren selv gjør, når han får sjansen, sier Fredriksen.

Ifølge Start 2-treneren vil Al-Gashamy sannsynligvis hospitere i A-stallen etter hvert.

Ligner Valencia

Fredriksen beskriver 19-åringen som en leken spillertype med stort teknisk repertoar, som også har god fart.

— Jeg er en spiller som prøver å være minst mulig firkantet, og mest mulig forutsigbar. Blant annet kan jeg bruke begge bein, sier Al-Gashamy selv.

Kan du sammenlignes med noen spillere i dagens Start-lag?

— Jeg tror kanskje ikke at jeg likner noen i dagens stall. Men jeg er flink til å bruke farten min, og har god teknikk, og er kanskje ikke så ulik Alex Valencia i spillestillen, mener kantspilleren.

Første sjanse til å se Al-Gashamy aksjon er på Dønnestad kl. 19.15 i dag, hvor Start 2 møter Trauma i 3. divisjon.