Landslagssjefen etter dobbelt EM-gull i roing: – Vi har satt oss i respekt

Det var ikke bare Norges to EM-gull som gledet landslagssjef Johan Flodin. Han mener suksessen har gitt de norske roerne et psykologisk overtak før VM.

Publisert: Publisert:

Johan Flodin nyter gode dager som norsk landslagssjef i roing. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det ble en real jubeldag for norsk rosport i Glasgow søndag. Da tok først Kristoffer Brun og Are Strandli en klar finaleseier i lettvekt dobbeltsculler, mens Kjetil Borch deretter ble europamester i singlesculler etter en superavslutning.

Gullmedaljene var Norges første i internasjonale mesterskap i roing siden 2013.

Etter et drøss med sølv- og spesielt bronsemedaljer var det endelig de norske roernes tur til å stå øverst på pallen.

Kristoffer Brun og Are Strandli viser stolt frem EM-gullet. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN NORWAY

Taktisk fordel

Nå ser de fram mot sesongens største mål: VM i bulgarske Plovdiv. Mesterskapet varer mellom 9. og 16. september. Flodin mener EM-suksessen kommer godt med i opptakten.

– Vi har satt oss i respekt hos dem vi kommer til å møte i VM. Motstanderne vet nå at Are og Kristoffer er veldig sterke midt i løpet, og det vil gjøre at de tenker mye på hvordan de skal håndtere den situasjonen. Det gir oss en taktisk fordel, og det er en av de største seirene vi tar med oss herfra, sa Flodin til NTB på telefon fra Glasgow etter søndagens gullrush.

Svensken føler hele laget har fått en skikkelig «boost» foran ukene som kommer.

– Lagene de slo, er også de vi må kjempe mot inn mot VM. Det gir veldig mye selvtillit å være det laget som driver utviklingen videre enn bare å følge med den. Dette kjennes mer solid enn VM-gullet i 2013.

Kjetil Borch jublet etter å ha blitt europamester i singlesculler. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN NORWAY

Kan bli bedre

For fem år siden ble Brun og Strandli verdensmestere i sørkoreanske Chungju. I det samme mesterskapet vant Borch gull sammen med Nils Jakob Hoff i dobbeltsculler.

Flodin understreker at det norske laget har mer på lager. Toppen er ikke nådd.

– Vi tenker ikke at alt nå er perfekt, men EM viser at vi er på riktig vei. Dette skal vi utvikle videre, for vi kan bli enda bedre.

Publisert: