Landslagstrener Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen hadde kanskje litt hodepine før de bestemte seg. Laget offentliggjøres mandag.

Trolig er det Anders Fannemel, Anders Bardal, Rune Velta, Phillip Sjøen, Johann Forfang, Daniel André Tande og Anders Jacobsen som kaprer Norges syv plasser i Hoppuka.

Mens seks nordmenn deltok i de to verdenscuprennene i Engelberg denne helgen, der ingen kom på pallen, var det hard kamp i Vikersund. De to ungguttene Jarle Riiber (17) og Joacim Ø. Bjøreng (19) vant hvert sitt renn i Norgescupen, men de kan ikke bli tatt ut til Hoppuka.

— De har ikke poeng fra Kontinentalcupen (COC), forklarer Bråthen.

Han er likevel meget godt fornøyd med at ungguttene melder seg på, hvorav Riiber fra Heming kommer fra kombinert.

Bak de uerfarne prøvde nåværende og tidligere landslagshoppere å prestere slik at nettopp de får fikk den ledige billetten. Eller er det kanskje to?

Norge får litt ekstra

Norge får nemlig med syv hoppere til Hoppuka, mot seks normalt. Det skyldes at Johann Forfang fra Tromsø leder COC, og dermed alene har sørget for ekstrabilletten.

— Det er tradisjon for at de som klarer det, selv får dra, sier Bråthen.

Så var det i tillegg slik at i verdenscuprennet i Engelberg, var det ingen nordmenn som kom på pallen. Daniel André Tande, som fikk dra til OL i Sotsji på bekostning av Tom Hilde, fikk bare 30. plass lørdag og 48. plass søndag. Han var eneste nordmann som ikke kvalifiserte seg til finalen den siste dagen.

Den samme Tande har likevel en 8. plass i verdenscuprennet i Russland, selv om det da bare ble én omgang. Veteranen Tom Hilde håper på at han blir valgt.

— Jeg tør ikke stole på magefølelsen, for den har sviket meg så mye i det siste, sier Hilde, før han legger til:

— De resultatene Tande leverte i Sveits, er de jeg ble vraket på foran uttaket til OL i Sotsji.

— Heldigvis er det ikke opp til meg å ta ut laget. I mine øyne er imidlertid Anders Jacobsen ganske sikker.

Må ha erfaring i lurvelevenet

Jacobsen er i alle fall erfaren. Norges siste hoppukevinner i 2006/2007-sesongen, har slitt i innledningen til sesongen, men han vet hva han går til. Hoppuka er ikke som alle andre konkurranser. Åtte renn avgjør sammenlagt, og det er mye lurveleven. Det nytter ikke å satse på unggutter som skal hoppe seg i form.

29-år gamle Jacobsen fra Vikersund Flying team, og en av hopperne på landslaget, har vist at han behersker den turneringen, noe også en 2. plass sammenlagt i 2012/13 tyder på.

Uansett har norske de siste årene aldri hatt så mange gode, og unge hoppere som banker på.

-Vi kommer, uansett hvem som blir tatt ut, til å være med å sette vårt preg på Hoppuka. Vi føler at i den tradisjonsrike turneringen, passer bakkene oss bedre enn den i Engelberg, sier Bråthen.