Norges Håndballforbund er lite begeistret for Nacer Medinas raseriutbrudd i sluttspillfinalen, men vil ikke forskuttere hvor lang straff han kan vente seg.

Onsdag kveld møttes Bækkelaget og Elverum i den første sluttspillfinalen på herresiden. Men kampen ble skjemmet av at Elverums Nacor Medina mistet besinnelsen halvveis ut i 2. omgang.

Svensken, som kom til norsk håndball før denne sesongen, fikk direkte rødt kort etter en episode med hjemmelagets Kevin Gulliksen.Gulliksen spente bein på Medina, som svarte med å dytte og jage etter Gulliksen. Dermed fikk han rødt kort, og satte seg på tribunen. Men etter kun sekunder der havnet han i klammeri med en tilskuer, og måtte holdes tilbake for å ikke gå til angrep på denne.

— Jeg har bare sett episoden én gang på TV, og det er vanskelig å se hele hendelsesforløpet. Men det er selvsagt ikke en heldig situasjon, og det er ikke slik vi skal ha det i norsk håndball , slår generalsekretæren fast.

GENERALSEKRETÆR: Erik Langerud. Foto: NTB scanpix

Langerud presiserer at han ikke kan si noe om hvor lang straff Elverum-spilleren nå vil få, men at saken nå må få gå sin gang. Dommerduoen André Hansen og Øistein Pettersen har bekreftet at episoden er omtalt i deres rapport.

Ser alvorlig på saken

Medina selv bekreftet etter situasjonen at han skal ha hatt nærkontakt med tilskuere, men mener alle ville reagert som han gjorde.

— Da jeg setter meg på tribunen er det en som sparker meg i ryggen. Da blir jeg irritert, snur meg mot han og fiker til han, er Perez sin forklaring på situasjonen, sa han til Østlendingen.

Elverum skriver i en pressemelding torsdag at klubben «oppfatter at det mange ulike meninger i mediene om hva som har skjedd» og at de forholder seg til fakta i saken.

- Det er synd at en slik hendelse overskygger den sportslige prestasjonen vi gjør på banen. Når det er sagt, så ser vi alvorlig på saken og håndterer den internt i henhold til klubbens retningslinjer , sier Elverums hovedtrener Christian Berge.

Klubben ønsker ikke å uttale seg ytterligere om saken i påvente av videre samtaler med Norges Håndballforbund.

— Det er ille at det skjer en så alvorlig situasjon. Men jeg er glad det er svært sjelden vi har slike situasjoner, i hvert fall mellom spillere og tilskuere. Uten at det på noen som helst måte forsvarer det som skjedde her, sier generalsekretæren.

- Riktig reaksjon

Episoden med Medina er ikke eneste gangen en Elverum-kamp har vært skjemmet av uheldig oppførsel den siste tiden. I sluttspillkampen mot FyllingenBergen var det bergensernes svenske trener Andreas Fältnäs som mistet besinnelsen. Med to utstrake langfingre viste han sin tydelige

misnøye med dommerduoen.

— Ingen bra måte å reagere på. Og jeg har aldri gjort dette før. Fy søren, så jeg angrer, sa treneren etter episoden.

Langerud er ikke imponert over svenskens reaksjon, men synes treneren i etterkant har gjort det riktige.

— Det han gjorde der synes jeg ikke noe om i det hele tatt. Men så har jeg registrert at han i ettertid har lagt seg helt flat. Det kan skje alle i et et øyeblikks hete, og da er det viktig at han legger seg helt flat, kommenterer han.