Det bekrefter Norges Fotballforbund i en pressemelding fredag ettermiddag.

Kjell Rune Sellin trodde han scoret 2-0 for Sandefjord, men målet ble annulert. Foto: C More

Episoden som har fått mye oppmerksomhet den siste tiden oppsto under helgens oppgjør mellom Tromsø og Sandefjord. Like etter pause trodde Kjell Rune Sellin at han hadde doblet ledelsen til 2-0 for gjestene, men da det skulle tas avspark, valgte dommeren likevel å annullere.

I ettertid ble det diskutert om avgjørelsen ble omgjort etter at dommerne så situasjonen på storskjerm, noe de har avvist blankt.

Ville uansett ikke fått medhold

Annulleringen fikk Sandefjord-trener Lars Bohinen til å se rødt.

— Av Reaksjonsreglementet § 5-5 (2) fremkommer det at dersom protesten gjelder forhold under kampen, ”må lagets kaptein etter kampens slutt og innen dommeren har forlatt spillebanen eller dens område, varsle dommeren at protest vil bli nedlagt”, skriver fotballforbundet.

— Det er ut fra sakens dokumenter på det rene at dette vilkåret ikke er oppfylt. Kapteinen har ikke varslet om protest etter kampens slutt og innen dommeren har forlatt spillebanen eller dens område. I dommerens redegjørelse fremkommer at det var dialog med Lars Bohinen etter kampen, men at det ikke ble varslet om protest, skriver de videre.

Det har vært en mager vår for Sandefjord-trener Lars Bohinen. Likevel sitter han trygt i sjefsstolen. Foto: NTB Scanpix

Sandefjord Fotball brukte tidspress for å rekke flyet som et argument for at de ikke varslet om en mulig protest. Det avfeies av fotballforbundet.De skriver også at Sandefjord ikke ville fått medhold i protesten, uansett om de hadde overholdt tidsfristen.

Bohinen mener det er «billig»

— Jeg reagerer litt på det. Vi er svært få i støtteaparatet som reiser til Tromsø, og flere har mange oppgaver. Jeg var innom kampdelegaten, og sa til han at jeg hadde lyst til å protestere, men visste ikke hva jeg skulle protestere på, sier Bohinen.

— Man kan si at jeg skal vite sånne ting som trener, men når det kokte som det gjorde, så fikk jeg ikke det ordentlig med meg, sier Bohinen.

Han stusser over både at Sandefjord felles fordi de ikke ga tilstrekkelig advarsel om en protest, og at fotballforbundet uansett ikke ville fått medhold.

— Jeg syns det er skuffende. At de skal ta oss på en teknikalitet syns jeg er en billig måte å få det unna på, sier Sandefjord-treneren.

I morgen spiller Sandefjord en viktig kamp mot Stabæk. Dagens avgjørelse vil ikke gå inn på spillerne, sier Bohinen. Hva som skjer videre kan han ikke uttale seg om.

— Vi kan anke det, men det må vi i så fall diskutere først. Det er ikke noe jeg kan si noe om.

Med fredagens avgjørelse blir Sandefjord stående på 13 poeng, fire bak Tromsø. Opp til Mjøndalen på kvalifiseringsplassen er det seks poeng for blåtrøyene fra hvalfangerbyen.