USA – Honduras 2-1

Clint Dempsey scoret begge målene da USA slo Honduras 2-1 i amerikanernes åpningskamp på hjemmebane i Gold Cup.

Mesterskapet i Nord— og Mellom-Amerika startet natt til onsdag. USA var ett av lagene i aksjon. Det amerikanske landslaget har et stort press på seg, spesielt etter at fotballinteressen gikk til topps da landets fotballjenter gikk til topps i VM.

Tente et håp

Mikkel Diskerud fikk se sine lagkamerater slå Honduras. Foto: Digitalsport

Mot Honduras innfridde amerikanerne forventningene. Dempsey ga USA ledelsen etter 25 minutter og etter 64 minutter doblet den tidligere Fulham-spilleren ledelsen. Carlos Discua reduserte fire minutter senere. Honduras øynet en utligning, men kom aldri tilbake.– Det var ikke vår beste kamp, men vi er glade for å få tre poeng fra vår første kamp. Vi utnyttet mulighetene vi fikk, sa Dempsey etter kampen.

Mikkel Diskerud er tatt ut i Jurgen Klinsmanns 23-mannstropp, men fikk ikke spilletid i åpningskampen.

De to andre landslagene i gruppe A, Panama og Haiti åpnet mesterskapet onsdag. Panama tok ledelsen tidlig i annen omgang med Alberto Quintero, men fem minutter før slutt sørget Duckens Nazon for at det endte 1-1. USA og Honduras regnes som favoritter til å gå videre fra gruppa.