Danske Nicklas Bendtner var i sin tid en meget lovende fotballspiller, men dessverre har han de siste årene vært i rampelyse for negative episoder enn det motsatte.

Tirsdag kveld møter han klubben der han spilte i ni år i sin karriere, Arsenal, i ligacupen. Nå spiller 28-årige Bendtner for Nottingham Forest, som blir en lilleputt å regne mot Arsenal.

Likevel skaper Bendtner store overskifter på balløya tirsdag. Både lokalavisen Nottingham Post og større aviser som Daily Mail, The Sun og Daily Telegraph vier Bendtner mye spalteplass.

Rebell

For selv om han kanskje aldri har klart å markere seg som en verdensklasse-spiller, har Bendtner fått mer enn nok oppmerksomhet. Selv om han overfor Daily Mail i 2010 mente han var en av verdens beste spillere.

Flere episoder har skapt trøbbel for 28-åringen. Han har blant annet blitt arrestert for å gjøre hærverk på biler, for å ha kjørt for fort og fyllekjøring.

Men på fotballbanen har det heller ikke alltid vært enkelt for dansken.

Da han ble utlånt til Juventus i 2012, fikk han raskt beskjed om at han var overvektig og måtte legge seg i selen. Det samme problemet oppsto da han ble Wolfsburg-spiller i 2014, da han ble satt i egentrening. Da fikk han heller ikke trene med laget i en periode.

Vil starte på nytt

Men nå har han lovet å skjerpe seg. Da han signerte for Nottingham Forest, la han ut en Instagram-post med følgende budskap:

— Jeg er her fordi jeg elsker sporten - ikke pengene. Føles godt å være tilbake. "Lorden" er død. Nå starter vi på nytt, skrev Bendtner.

Nicklas Bentner var nesten ti år i Arsenal. Foto: AP

Dette sier han ifølge Nottingham Post:

— Jeg angrer ikke på at jeg ønsket å bli verdens beste spiss, for det er noe alle ønsker å bli. Det er bare at ingen tør å si det, for du vet, du kan bli såret. Jeg var ung, veldig ung, og jeg kan ha sagt det for tidlig, før jeg i det hele tatt hadde vist at jeg var i den kategorien. Men jo, det har hjemsøkt meg, innrømmer dansken.

For nå vil han altså rette fokuset fremover.

— Jeg er her nå og jeg vil starte på nytt, og begynne å spille igjen. Fotball gjør meg glad uansett hvilket nivå jeg spiller på. Jeg tror jeg kommer til å spille fotball hele livet.

Wenger-skryt

Mange mener mye om Bendtner. Men fra sin tidligere sjef, Arsene Wenger, får han gode skussmål.

— Noen ganger, når man er en spiller av hans kaliber, så trenger man bare en mulighet. Vi kjenner til kvalitetene hans og at han er en toppspiller, men han trenger spilletid, sa Wenger på en pressekonferanse i går.

Det var Wenger som så potensiale i Bendtner og hentet ham til Arsenal i 2005. — Han var veldig ung, 16 eller 17 år, og jeg syntes han var interessant. Han har god teknikk, god fart, er god i lufta. Han hadde det meste. Han har hatt gode perioder, men også perioder der det ikke gikk like bra, sier Wenger.