Napoli var på vei mot en viktig seier i kampen om å sikre mesterligaspill også neste sesong, men et sent drømmemål ga bare 1-1 hjemme mot Genoa i serie A mandag.

Dermed misbrukte serietreer Napoli sjansen til å rykke enda litt fra fjerdeplasserte Fiorentina, som tidligere mandag avga to poeng i en dramatisk 2-2-kamp.

Gonzalo Higuaín sendte Napoli i føringen etter 18 minutter da han på elegant vis løftet ballen over Genoa-keeperen. Målet så ut til å være nok for Rafael Benítez' menn, men sju minutter før slutt banket Emmanuele Calaio til og gjorde 1-1 etter et frispark fra 25 meter.

Napoli kunne skaffet seg en åtte poengs luke på Fiorentina, men må i stedet nøye seg med å ligge seks poeng foran sin argeste rival om den viktige tredjeplassen.

Fiorentina klarte heller ikke å gjøre jobben mot Parma, men fikk i det minste med seg ett poeng fra bortekampen. Matias Fernandez scoret 2-2-målet for gjestene på frispark i sluttminuttene.

Det ble delt ut tre røde kort i kampen. Fiorentina mistet først Mobido Diakite i det 53. minutt, mens Borja Valero ble utvist på overtid. Også Parma-spiller Gianni Munari fikk marsjordre like før slutt. (©NTB)

FAKTA

Napoli – Genoa 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Gonzalo Higuaín (18), 1-1 Emanuele Calaio (84).

43.000 tilskuere.

Parma – Fiorentina 2-2 (1-1)

Mål: 1-0 Antonio Cassano (39), 1-1 Juan Guillermo Cuadrado (41), 2-1 Amauri (str. 51), 2-2 Matias Fernandez (85).

Rødt kort: Gianni Munari (90), Parma, Mobido Diakite (53), Borja Valero (90), Fiorentina.