STAVANGER (aftenbladet.no): Rundt 80 sponsorer hadde møtt opp på Forus for å høre hva Oilers-ledelsen hadde å si. Pål Higson pratet om speiding i USA, Børge Moi Nilsen om sponsorarbeid og Petter Thoresen beklaget for tapet mot Vålerenga.

Sist gang Thoresen stod foran sponsorene var i starten av november i fjor. Den gangen var han lite fornøyd med det som hadde skjedd på isen ukene i forveien. Oilers var da 13 poeng bak Vålerenga. Nå er de to poeng bak, men sesongen er ferdigspilt. Derfor var ikke Thoresen altfor fornøyd denne gangen heller.

— Da vi lå nede sist var dere offensive og støttende. Det var vi i garderoben glade for. Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor vi så ut som skolegutter på tirsdag, men det gjorde vi dessverre, sa Thoresen.

- Flaut

Dataplan er en av sponsorene til Oilers. De var representert ved Lars Sølve Larsen på torsdagens sponsormøte. Han er en iherdig Oilers-supporter og er på de fleste kampene i DNB Arena. Tirsdag vurderte han å dra til Jordal, men ble hjemme. Sammen med barna så han ishockeyheltene snuble mot Vålerenga på tv.

— Det var rett og slett flaut, men jeg har sett Oilers reise seg før, sier han.

Onsdag fortalte Oilers-eier Tore Christiansen om hvor skuffet han var. Han mente 1-7-tapet i Oslo, og oppførselen til spillerne, var langt under klubbens verdighet og beklaget ovenfor sponsorer og fans.

Sponsoren Larsen har derimot sett mye hockey og vet at slåssing er en del av spillet. Han skulle derimot sett bedre oppførsel fra Oilers-spillerne.

— Det var ikke bra å se Lars-Peder (Nagel) kaste hanskene, men jeg har ikke fått noe dårligere inntrykk av han av den grunn. Jeg forstår hvorfor han gjorde det han gjorde, sier Larsen.

Ser frem mot sluttspillet

Både Oilers-ledelsen og sponsorene vil legge det vonde tapet bak seg. Nå er det sluttspill som gjelder og fredag står Rosenborg klare i DNB Arena.

Petter Thoresen ba sponsorene holde hodet oppe og ville ha deres støtte mot Rosenborg.

— Bøtta skal hjem, sa Thoresen.

Utsagnet fikk applaus fra de fremmøtte sponsorene. Larsen har god tro på Oilers-suksess i sluttspillet. Han vil tilbake til Jordal.

— Jeg ser frem til at sluttspillet skal begynne nå. Jeg håper på en finale mot Vålerenga og da er jeg sikker på at vi trekker det lengste strået. Vi kan vinne på Jordal, sier sponsoren.