LEDET: Det så så bra ut for Herd, lenge. Foto: Øyvind Godø
HARDE TAK: Ingen kjære mor i duellene. Foto: Øyvind Godø
SLAG: Elverum kom tilbake. Foto: Øyvind Godø
BLIDE MINER: Både i for- og bakgrunnen. Foto: Øyvind Godø
NESTEN: Straffesparket fra Diallo blir reddet. Foto: Øyvind Godø

Det ble et nervedrama av de sjeldne mellom Herd og Elverum i formiddag.

Premissene var tilsynelatende veldig klare: Elverum måtte vinne for å ha mulighet til å rykke opp, mens Herd måtte vinne for å ha mulighet til å holde plassen.

Begge mislyktes, for det endte 2-2 og uavgjort på AMFI Moa Stadion, og begge var meget skuffet da dommeren blåste av kampen.

Spesielt skuffet var Kenneth Diallo, som kunne blitt den store Herd-helten på overtid da han fikk muligheten fra straffemerket etter at Patrik Dønheim Hjelmseth ble felt.

Men Diallo bommet.

Publikum sukket oppgitt og spillerne rev seg i håret. De trodde at nedrykket var et faktum.

Men Molde 2 gikk på tidenes smell mot Byåsen. Dermed lever håpet i beste velgående for Herd.

— Jeg vil skryte av Kenneth, som tar det ansvaret med å ta straffen på overtid med den største selvfølgelighet. Det krever mot. Det er en god erfaring å føle på det presset, forteller Herd-trener Amund Skiri, som selv tok et svært avgjørende straffespark i cupfinalen mot Molde i 2009. — Heldigvis er ikke straffemissen så veldig kritisk. Premissene er ikke så veldig annerledes enn hva de hadde vært om han hadde scoret. Vi må vinne mot Rødde, mens Molde 2 må tape mot Træff. Hadde Kenneth scoret, hadde det holdt med uavgjort for Træff. Det er den eneste forskjellen, sier Skiri.

Fra sint til glad

Diallos straffemiss på overtid føltes altså mer avgjørende ut enn den var. Herds sportslige leder Eirik Hoseth var blant dem som ikke klarte å holde egne følelser inne da muligheten til å slå Elverum ble misbrukt.

Etter å ha studert premissene foran siste serierunde, var han imidlertid i et helt annet sinnelag.

— Alt er mulig. Dette kan vi fortsatt klare! Slik jeg kjenner Træff, har de veldig lyst til å slå Molde 2 og sende dem ned en divisjon. Det er et lokaloppgjør hvor alt kan skje, sier Hoseth.

— Alle hadde avskrevet oss, men nå har vi fortsatt muligheten. Vi i Herd gir oss aldri. Det er veldig sterkt, mener han.

Også Skiri har tro på hjelp fra Træff.

— Jeg tror Træff har veldig lyst til å sende Molde 2 ned og være det nest beste laget i byen, sier Herd-treneren.

— Men vi må fokusere på oss selv. Vi må vinne!

Magisk utligning

Herd møter et Rødde-lag som sikret plassen i dag etter 2-0-seieren over Brummundal.

— Det kan være en fordel, håper Hoseth.

Herd trodde at de måtte vinne mot opprykksjagende Elverum i dagens kamp, og de jaktet seieren hele veien.

Izuchukwu Emeh sendte imidlertid gjestene i føringen, men Scott Fellows utlignet etter et nydelig hodestøt. Emil Lynnum sendte Elverum i ledelsen på ny, men nok en gang slo Herd tilbake.

Oskar Gunnarstein driblet seg forbi hele Elverum-laget og banket ballen opp i nærmeste hjørnet. Et lite stykke fotballmagi som betyr at håpet lever i Herd – til tross for Diallos sene straffemiss.