Marit Bjørgen og Brede Hangeland lanserte samtidig med sin kronikk «Det mest vesentlige ved idretten» en konkurranse hvor premien var et besøk av de to norske idrettsprofilene.

— Vi mottok mange veldig gode søknader og det var ikke lett å velge en vinner, sier Bjørgen og Hangeland i en felles uttalelse om valget av klubben fra Gjøvik.

Det som avgjorde for Vind IL var disse tre punktene:

  • Det er en klubb med stor bredde og med langrenn og fotball som hovedaktivitetene

  • Klubben engasjerer mange og dugnadsånden er sterk

  • Vi liker verdiene og slagordet de lever etter – helt i tråd med våre!

— Tirsdag 14. oktober reiser vi til Gjøvik og vi gleder oss til en treningsøkt og klubbkveld med fotballspillere og skiløpere i Vind Idrettslag, sier Marit Bjørgen og Brede Hangeland.

— Fin belønning

I Gjøvik-klubben er det stor glede over at det blir stjernebesøk.

VIND IL: Fra kick-off fotball i fjor, alle klubbens 650 fotballspillere fikk nye fotballdrakter før sesongen. Foto: Privat

— Utgangspunktet da vi søkte var at dette ville være en veldig fin happening for alle frivillige som står på året rundt for å holde laget i drift. Vi er en stor klubb som eier et stort anlegg for langrenn og fotball. Det anlegget eier og drifter vi 100 prosent selv. Det meste av den jobben er dugnadsbasert, gratisarbeid gjort av folk i alle aldre. Vi er prisgitt at vi har mye folk som står på. Dette besøket kan være en fin belønning for dem. Og dessuten en fin måte å vise fram klubben på, forteller Jørn Ola Formo, daglig leder i klubben.Vind IL har i overkant av 1100 medlemmer. 600 av dem er aktive fotballspillere, rundt 80 er satsende skiløpere.

I tillegg er det hver onsdag i vinterhalvåret 200-250 ungdommer som deltar på klubbrenn.

Da er det også å vente at det blir et solid oppmøte når Hangeland og Bjørgen gjester byen.

— Vi er ikke overstimulert av toppidrett på Gjøvik, så med et godt opplegg rundt deres besøk tror jeg det kan bli bra med folk der, sier Formo, som inviterer også naboklubbene til å ta del i kvelden.

Selv går han trolig glipp av stjernevisitten. Han kommer hjem fra utenlandsreise med G16-landslaget i fotball, hvor han har det administrative ansvaret, samme kveld.

— For min del er det dumt, men jeg får ikke vært to steder samtidig, sier Jørn Ola Formo.