Torsdag dukket næringsminister Trond Giske (Ap) opp og holdt tale under åpningen av Arctic Race of Norway. Det falt Bodøs varaordfører Tom Cato Karlsen (Frp) tungt for brystet.

— Han eier faen ikke skamvett! Vi hadde fått skriftlige garantier fra ledelsen i arrangør ASO om at rittet ikke skulle politiseres. Og så dukker næringsministeren opp og tar æren for det hele, selv om han og regjeringen nesten ikke har bidratt med noe, sier en forbannet Tom Cato Karlsen til Bodø Nu.

Etter Giskes tale gikk varaordføreren bort til giske, fortalte hvem han var og sa det han mente.

— Jeg gikk bort og presenterte meg, og sa at «du har faen ikke skamvett.» De har ikke bidratt med en dritt, selv om staten har støttet rittet via Innovasjon Norge. Regjeringen sa nei da det ble søkt om penger fra alle ordførerne i Arctic Race-kommunene, sier Karlsen til avisen.

Giske skal ha snudd seg bort og han ville heller ikke kommentere opptrinnet for Bodø Nu.

Etterpå la Karlsen også ut melding på Facebook om det inntrufne:

« Nå ble jeg plutselig lynforbannet!!!! Etter at næringsminister Trond Giske forsøkte å påvirke ASO (organisasjonen som arrangerer Arctic Race of Norway og Tour de France) til å invitere ham som offisiell gjest til starten i Bodø uten å lykkes (han nektet nemlig å bevilge penger til ARN), så dukker han faen steike meg opp på åpningsscenen likevel, og snakker varmt om de som har bidratt for å få dette til! I Nord-Norge har vi noe som heter “skamvett”, og det har faen ikke næringsministeren et eneste snev av! Enda godt han må melde seg hos NAV om få uker! »