Her øker Dennis Sveum ledelsen til 3-0 i andre periode. Foto: Pål Christensen

STAVANGER OILERS – STORHAMAR DRAGONS 4-0 (2-0, 1-0, 1-0):

Oilers har slitt mot topplagene i sesonginnledningen. Det har blitt tap mot Vålerenga, Lørenskog, Lillehammer og Storhamar. Bare Sparta har Oilers slått.

Mot Storhamar i kveld slo Oilers voldsomt tilbake. Hjemmelaget gikk ut i hundre og dominerte i store deler av kampen. 4-0 ble sluttresultatet, noe som på ingen måte var ufortjent.

Til å kjenne igjen

Oilers kom klart best i gang på egen is. Det var ingenting som tydet på at laget har slitt mot topplagene tidligere denne sesongen. Med mye bevegelse, stor fart på skøytene, god presisjon i pasningsspill og knallharde taklinger var Storhamar så vidt nær pucken de første seks minuttene.

Akkurat slik Oilers er på sitt beste.

Så var plutselig Mads Hansen nære ved å slukne optimismen og gløden til et entusiastisk hjemmepublikum.

Han plukket opp pucken på offensiv blå, skøytet rundt en Oilers-back og prøvde å vippe pucken over skulderen til Ruben Smith. Heldigvis for hjemmefansen reddet Ruben Smith.

Og det skulle bli mer å glede seg over.

To raske mål

Oilers imponerte i undertall og red av to utvisninger uten nevneverdige store sjanser til Storhamar. Så banka Daniel Rokseth til fra blå. Storhamars Tommy Johansen, som sto en bra kamp, så ut til å ha kontroll, mens så gikk pucken mellom beina og stoppet opp noen centimetere fra streken. Jean-Michel Daoust var raskt fremme og dyttet pucken over linja.

Halvannet minutt senere økte Oilers ledelsen. I fire mot fire fikk Petter Lorentzen pucken i midtsona fra Mathias Trettenes. Han spilte vegg med vantet, og kom to mot en med Nick Schaus. Backen til Storhamar valgte og følge Schaus. Lorentzen gikk for avslutning. Det gjorde han lurt i. 2-0. Oilers har slitt med de grove personlige feilene så langt i år. I tillegg har laget pådratt seg svært mange utvisninger de to siste kampene. Mot Storhamar var begge deler luket vekk. I stedet var det bortelaget som gjorde en grov feil med konsekvenser.

Storhamar hadde pucken på egen mållinje. Mathias Trettenes jaget det han kunne med mål om å vinne pucken. Hardt arbeid lønner seg. Det fikk Trettenes erfare. Han vant pucken og så opp. Der kom Dennis Sveum i full fart foran mål. Han fikk pucken og plasserte inn 3-0. ## Ingen ny blunder

For én uke siden ledet Oilers også 3-0 før siste periode. Da snudde Frisk Asker kampen og vant på straffer. Men mot Storhamar var Oilers-spillerne skjerpet hele veien inn.

Tredje periode ble en transportetappe. Christian Dahl-Andersen, som har slitt i sesongstarten, fikk gleden av å sette inn dagens fjerde scoring.

Dermed ble serielederne sendt hjem som slakt. Oilers er bare ett poeng bak Storhamar nå, men med Vålerenga-seier mot Lillehammer vil det likevel være tre poeng opp til tabelltopp.