Skotten har ledet Manchester United til fire seriegull de fem siste sesongene, men i Mesterligaen har Lionel Messi og Barcelona vært den store, stygge ulven for de røde djevlene.

Senest i slutten av mai — på ærverdige Wembley - ble United-mannskapet spilt ball i hatt med av lekne katalanere og én argentinsk trollmann.

Ferguson tørster etter revansje, og er med generasjonsskifte og tunge spillerinvesteringer trolig rustet til å kjempe om Europa-tronen kommende sesong, ved siden av målet om å forsvare Premier League-tittelen.

- Vi skal gjøre alt for å slå Barcelona, men målet er å være i München (vertsby for finalen) i mai neste år , sier han.

Dyre kjøp

Ikke siden 2004 har United-manageren gravd dypere i pengesekken, når det gjelder å få kvalitetsspillere inn portene på Old Trafford.

Målvakten David de Gea (Atlético Madrid), forsvarsspilleren Phil Jones (Blackburn) og angrepsspilleren Ashley Young (Aston Villa) er blitt hentet for tilsammen 440 millioner kroner til den røde delen av Manchester.

(Artikkelen fortsetter)

David de Gea ble hentet fra Atletico Madrid. (Foto: Digitalsport)

Aftenpostens fotballekspert, Lars Tjærnås , tror den heftige bruken av pundsedler er et resultat av to faktorer: Noe klubben måtte, og noe fotballgiganten ønsket.

De siste sesongenes sisteskanse, Edwin van der Sar , la som kjent opp etter sist sesong. Tjærnås tror nederlenderens ferske tilværelse som fotballpensjonist, tvang frem et kjøp av en ny, kostbar førstekeeper.

— De Gea er meget spennende. Rekkevidde og reflekser gjør han ekstremt sterk på streken, spesielt på nærskudd. Han er trygg med bena, og en god igangsetter. Det blir spennende å se om han takler trykket.

— De andre kjøpene er et resultat av at Sir Alex erkjente det var et mannskap med hull å fylle. Sisteinntrykket av sesongen, hvor de ble utspilt av Barcelona, forsterket trolig det. Derfor ble det handlet i andre posisjoner enn der de måtte forsterke, sier Tjærnås.

Midtbanegeneral

Etter at veteranen Paul Scholes la fotballskoene på hyllen, etterlyser fotballeksperten en ny midtbanegeneral på den seiersvante United-skuten.

- Scholes etterlater et tomrom. Fordi United styrer de aller fleste kamper, mener jeg en type à la Luka Modric eller Wesley Sneijder kunne tilført noe de ikke har , sier Tjærnås.

Statistikksenter Premier League:

Lederen i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Ole Petter Pedersen, mener imidlertid stjerneskuddet Tom Cleverley (fyller 22 år i dag) er den som kan overta hovmesterrollen på Uniteds sentrale midtbane.

— Det er ikke opplagt at det er en Modric eller Sneijder som skal til. Det er farlig å hype spillere, men jeg tror Cleverley kan vokse inn i en sentral midtbanerolle. Både han og Anderson har fremtiden foran seg, sier Pedersen.

Endringer i United-troppen

Inn: David De Gea (Atl. Madrid - £17 mill.), Phil Jones (Blackburn Rovers - £16 mill.), Ashley Young (Aston Villa - £16 mill.)

Ut: John O'Shea (Sunderland - £5 mill.), Wes Brown (Sunderland - £1 mill.), Ritchie De Laet (Norwich - lån ut sesongen), Bebé (Besiktas - lån ut sesongen), Paul Scholes (lagt opp), Edwin van der Sar (lagt opp). Frigitt: Owen Hargreaves.