Jeg har tidligere år kritisert Sandnes Ulf for at det skjer litt vel mye logo— og sponsormessig på draktene deres. Slik er det til en viss grad i år også. Men heldigvis er fargene holdt i toner som gjør at logoene ikke blir så veldig skjemmende.

Det som definitivt trekker opp, er de små detaljene som gjør dette til en ekte Sandnes Ulf-drakt:

De vertikale stripene kan dessverre være litt vanskelige å se. TRYKK PÅ BILDET FOR Å FORSTØRRE! (Foto: Knut Erik Hæhre, Sandnes Ulf)
  • Det er vannmerkede, vertikale striper i drakten — de kan dessverre være litt vanskelige å se med det blotte øyet. Dette refererer til at klubben ofte gjennom sin historie har hatt striper i drakten - senest i 100 års-jubileet i 2011. * Knappene i halsen er en hyllest til det laget presterte i 1961, da klubben fylte 50 år. - Året kan trekkes frem av mange grunner. I tillegg til klubbens 50-årsjubileum, spilte laget seg frem til kvalifiseringsspillet til Hovedserien, hvor det ble 0-1 tap for Brann i Bergen. I cupen tangerte klubben rekorden med 4. runde-spill og publikumsrekord på Sandnes stadion., sier markedssjef Knut Erik Hæhre i Sandnes Ulf.

  • Den hvite halsen og de hvite avslutningene på ermene er en hyllest til lagene som fra 1970 til 1972 sørget for at Sandnes snuste på norsk toppfotball.

Fra tidligere drakter er også “jobba-jobba”-logoen med inne i drakten, mens stiftelsesåret 1911 står i nakken.

Branns wet look-drakter er ikke så veldig vellykket.

Alt i alt er dette en av de beste Sandnes Ulf-draktene jeg har sett. Det er en tanke bak det meste som skjer her, bare så synd at norsk fotball har en økonomi som krever så mye sponsorlogoer på draktene. Detaljene ville kommet enda mer til sin rett hvis de fikk skinne mer.En kan i hvert fall trygt si at Hummel lykkes bedre med denne drakten enn wet look-draktene til Brann!