Dolve ute av EM, men depper ikke av den grunn

Bergenseren kom ikke høyt nok.

Publisert:

Eirik Dolve deltok i stavsprangkonkurransen i EM. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

  • Øystein Vik
Denne artikkelen er over ett år gammel

BERLIN: Temperaturen hadde droppet ned til snille 22 grader på Olympiastadion fredag morgen, og forholdene var bortimot perfekte for friidrett.

Men dessverre gikk det ikke veien for Eirik Dolve likevel. Bergenseren, som deltok i stavsprangkonkurransen i EM i Berlin, kom først enkelt over 5,16 meter på første forsøk. Så svinget han seg med selvfølgelighet over 5,36 meter. Også det på første forsøk.

Les også

Dette skjer i EM i dag

Så ble listen i stavsprangkvaliken lagt på 5,51. Det ble en for stor utfordring for Dolve, som har slitt med skader og magesmerter hele sesongen. Han måtte også få nye staver rett før mesterskapet startet.

Alle tre forsøkene ble mislykket, og Dolve er med det ute av årets europamesterskap.

– Det ble litt for mange ting samlet som gjorde at det ikke klaffet. Men det som er positivt er at jeg er i god form. Det er bare at jeg ikke har fått hoppet nok. Så jeg tenker at hvis jeg får åtte-ti konkurranser nå på høsten, så kan jeg komme opp med gode resultater.

– Du virker ikke så veldig skuffet?

– Nei, for jeg kjenner at kroppen er bra. Det var det viktigste, selv om det selvfølgelig hadde vært gøy å videre til finale, sier Dolve.

Nordmannen Sondre Guttormsen er klar for finale, etter å ha satt personlig rekord da det gjaldt som mest. 5.61 holdt til finalebillett.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Friidretts-EM
  2. Friidrett