Sogndal-Bryne 3-1

Thomas Drage fikk sin debut for Sogndal og slo en målgivende pasning da de vant 3-1 over Bryne mandag kveld.

Bryne var nær ved å sjokkåpne på Fosshaugane Campus. Før halvminuttet var spilt kunne Mads Bøgild sendt laget i ledelsen, mens hans gode avslutning endte i tverrliggeren.

Så var det bom stopp for jærlaget, i alle fall med tanke på å score mål selv, de produserte nemlig ikke noe i det hele tatt framover på banen. Samtidig var hjemmelaget stadig frampå med noen farlige innkast og hjørnespark, uten at de heller klart å gjøre noe ut av det innledningsvis.

— Vi visste på forhånd at de var farlige på dødballer og hadde et oppriktig håp om at vi skulle klare å demme opp for dette, dessverre var ikke det tilfelle i denne kampen, sier Bryne-trener Gaute Larsen

Det gikk ikke mer enn snaut kvarter før Sogndal fikk hull på byllen, og selvsagt var det på en dødball. Et langt innkast endte etter mye klabb og babb hos Mahatma Otto, som sendte hjemmelaget i ledelsen.

Var ikke oppmerksomme nok

— Vi visste jo hvordan vi skulle demme opp for disse farlige innkastene deres, men vi spiller var rett og slett ikke nok oppmerksomme og markerte ikke godt nok. Og det straffet seg veldig fort i denne kampen, sier midtstopper Marius Lod.

Og mer skulle det bli fra hjemmelagets side, bare fire minutter senere sørget Babacar Sarr for 2-0, denne gangen etter et hjørnespark fra Thomas Drage. Markeringene til Bryne-spillerne ved denne anledningen var ikke mye å skryte av.

— Alle var klar over at de kom med mye tyngde framover når de hadde sjansene på dødballer, men det hjelper så lite at vi er klar over faren når vi ikke klarer å gjøre noe med det. Mye av kampen var i realiteten ødelagt etter to baklengsmål før halve omgangen var spilt.

Det var helt tydelig at Bryne-spillerne ble litt satt ut at de to kjappe målene, og når de like godt slapp inn det tredje, også det på dødball, like før pause, var det ikke mye håp om å få med seg poeng hjem fra Sogndal.

Ble straffet brutalt

— Tre baklengsmål på tre dødballer i pause, det sier det meste. Spillerne ble nesten som smågutter i de duellene, og det holder jo selvsagt ikke på dette nivået. Det straffer seg brutalt, understreker Gaute Larsen.

Han gjorde et skifte i pause, og satte ut Mads Bøgild til fordel for mer duellsterke Aram Khalili. Uten at de hjalp nevneverdig, selv om Bryne klarte å redusere utover omgangen etter et selvmål. En start på en knallhard uke med tre kamper som ikke var oppskriften ifølge Marius Lode.

— Målsettingen var å ta ni poeng på de tre kampene denne uken, det kan vi jo bare glemme. Nå må vi nullstille raskest mulig, det er kamp for oss både torsdag og søndag. Da skal vi vise oss fra en helt annen side enn dette. Vi kan ikke være bekjente med å slippe inn tre mål på denne måten, det er rett og slett ikke godt nok, forklarer midtstopperen.

Noe også trener Gaute Larsen er enig i. Etter tapet i Sogndal er laget nede på åttendeplass på tabellen, men det er ikke mer enn to poeng opp til kvalikplass.

— Vi holdt nullen for første gang denne sesongen sist søndag mot Kristiansund. Den kynismen og forsvarsspillet vi viste i den kampen må vi finne tilbake til raskest mulig, understreker Larsen.

Kampfakta

SOGNDAL – BRYNE 3-1

Pause: 3-0

Fosshaugane Campus, 2518 tilskuere

Mål: 1-0 Mahatma Otoo (14), 2-0 Babacar Sarr (18), 3-0 Bjørn Inge Utvik (42), 3-1 Utvik (selvmål 65)

Gult kort: Mahatma Otoo, Sogndal

Sjanser: 5-2

Hjørnespark: 6-3

Dommer: Omar Rafiq, Teisen – solid dømming.