Sandvikens Melissa Bjånesøy har bestemt seg for hvor hun skal spille neste sesong. Hele syv Toppserie-klubber ønsket 21-åringen, men valget falt på årets seriemester Stabæk.

— Dette er et stort steg å ta for meg, og jeg har brukt en del tid på valget. Til slutt sto det mellom Stabæk, Arna-Bjørnar og LSK, sier Bjånesøy til bt.no.

- Vanskelig å si nei

— Når det ble Stabæk, har det flere grunner. Det er ikke på grunn av at de har best resultater i år, men fordi jeg tror jeg kan utvikle meg der, og fordi jeg føler det er en mulighet jeg må gripe. Men både Arna-Bjørnar og LSK var det vanskelig å si nei til, sier Bjånesøy.

Lengden på angriperens kontrakt med Stabæk er ennå ikke klar. Det er heller ikke størrelsen på kompensasjonen fra bærumsklubben til Sandviken. Bjånesøy hadde ett år igjen av kontrakten, men hadde utelukket å fortsette på Stemmemyren etter årets nedrykk til 1. divisjon.

— Som vi har sagt tidligere, skulle Melissa først få velge klubb. Neste uke setter vi oss ned med Stabæk, og da må vi finne en løsning, sier Mette Hammersland, leder i Sandviken toppfotball.

Landslagsvenninner

— Vi gleder oss på Melissa sine vegne. Da vi rykket ned, skjønte vi at hun ville gå til en annen klubb. Hun har fått velge på øverste hylle, og det er også en kompliment til Sandviken, sier Hammersland.

— Det er vanskelig å dra fra en klubb der jeg har vært lenge, og som jeg er blitt så glad i, sier Bjånesøy.

I sommer tok hun EM-sølv i Sverige sammen med åtte Stabæk-spillere.

— At jeg kjenner mange av spillerne fra før, gir en trygghet, sier 21-åringen.

Trist Arna-leder

Torstein Pedersen, daglig leder i Arna-Bjørnar, er ikke like fornøyd.

— Vi synes det er veldig dumt og trist. For oss og for bergensfotballen håpet vi selvsagt at hun skulle velge Arna-Bjørnar når hun først skulle bytte klubb. Her hadde hun fått en fremtredende rolle. Samtidig vinner Stabæk trolig «The Double» i år, slik sett er det til å forstå, sier Pedersen.

Stabæk møter Avaldsnes i cupfinalen lørdag.