KRISTIANSAND: — Det var akkurat den skaden jeg fryktet, sier Mjåland.

Det var under elitestevnet på Kristiansand stadion onsdag kveld at uhellet var ute. Trine Mjåland skulle være fartsholder på 800 meter, men kom ikke lenger enn ut av første sving. Der segnet hun om og la seg ned på gresset med et skrik.

— Jeg hørte bare et smell da jeg løp ut av svingen, sier Mjåland.

- Tre måneder før jeg kan løpe for fullt

Midt på dagen torsdag var hun til ultralyd, og den avdekket skaden hun fryktet at det var. Nå blir det ti dager med krykker.

— Også ser det ut til at det vil ta tre måneder før jeg kan løpe for fullt, sier KIF-jenta - som i tre løp denne sesongen bare manglet noen få tideler på å klare OL-kravet på 800 meter.

Margrethe Renstrøm:

Trine Mjåland Foto: NTB Scanpix

Stevnelege Stian Flo kom raskt til for å undersøke. Det samme gjorde trener Øystein Sylta. Sistnevnte pådrog seg samme skade da han forberedte seg til å løpe maraton i friidretts-EM i Zürich i 2014.— Det er en veldig vanlig skade. Det som er positivt, er at det er et veldig greit tidspunkt å bli skadet på. Det verste nå er faktisk ikke selve treningen, men at jeg også skal være mamma for Svein oppi det hele, sukker 26-åringen, som ble mor for sju måneder siden.

- Positivt at jeg må holde litt igjen

Hun slipper imidlertid operasjon.

— Nå blir jeg tvunget til å trene alternativt, og bruke høsten til å bygge meg opp. Det kan også være postivt ved at jeg må holde litt igjen. I fjor på denne tiden var jeg i tillegg feit. Det viser at alt er mulig. Men det var siste stevne for sesongen, og så skulle jeg bare hjelpe de andre ved å være fartsholder. Slik sett var det litt unødvendig, sier Mjåland.

Les også:

Øystein Sylta er heller ikke bekymret med tanke på kommende sesong.

— Sannsynligvis har denne skaden ingenting å si for neste sesong. Det er fullt mulig å gjøre gode forberedelser i denne perioden uten å løpe fort på banen. Det beviste Trine i fjor. Først i mars begynte hun å løpe ordentlig, men likevel holdt hun bra nivå i juni, sier treneren.

Stian Flo var stevnelege i elitestevnet. Av hensyn til taushetsplikten, er han forsiktig med å uttale seg, men sier likevel følgende:

— I utgangspunktet er ikke dette en alvorlig skade, sier Flo.