BUDAPEST: Alt som kunne gå galt for Norge gikk galt i på Groupama Arena i den ungarske hovedstaden.

Den brutale fasiten er egentlig veldig enkel: Norge spiller ikke i neste års EM i Frankrike. Det gjør derimot Ungarn.

Les Robert Veiåker Johansens kommentar:

Tomhetsfølelse

En av dem som virket mest skuffet i pressesonen etter kampen var kaptein Per Ciljan Skjelbred.

— Jeg har vært med på alle samlingene og blitt veldig glad i dette laget og i prosjektet vårt. Jeg har lagt ned mange tanker og energi i det. Vi var veldig nærme, men nå må vi stå her og kjenne på at vi ikke er gode nok. Det er en veldig tom følelse, sier Tysklands-proffen etter nederlaget.

Han ville ikke gå inn på sjokket Per-Mathias Høgmo serverte Fotball-Norge da lagoppstillingen ble offentliggjort. Tre bytter fra forrige møte med ungarerne var veldig overraskende, spesielt at spissduoen skulle hete Martin Ødegaard og Markus Henriksen.

Nå er han opptatt av at laget må lære av feilene som ble gjort denne gang. Neste sommers fotballfest er første gangen det skal være 24 lag med i et EM. Det gjør at mulighetene til å kvalifisere seg var større enn noen gang.

Høgli gir seg

At Norge har en generasjon og et lag på gang som har gode muligheter, er han ikke i tvil om.

— Potensialet for dette laget? The sky is the limit. Vi må være ærlige og si at vi ikke er Spania eller Brasil, men de som er her må lære og ta det med seg i neste kvalifisering. Så må de kjenne på denne følelsen som er så sur, og si at vi aldri skal ha det sånn igjen , sier han.

Skjelbred visste foreløpig ikke hva han skulle si til spillerne under sin tale på hotellet, men regnet med at det ville dukke opp noen ord når han sto der.

Også veteran Tom Høgli, som nå gir seg på landslaget, har veldig stor tro på at dette laget kan nå langt.

— Ja, det har jeg sagt hele tiden. De spillerne som sitter i garderoben og depper nå er veldig gode. Kanskje ikke Norge kommer til å komme til hvert mesterskap, men det blir noen, sier den høyrebeinte venstrebacken, som ikke fikk spille i Ungarn.

Dermed ble 0-1-tapet for Ungarn på Ullevaal torsdag hans siste med det norske flagget på brystet.

Hør Aftenpostens podcast etter at EM-drømmen brast: