NYE SPILLERE: Gjermund Åsen, Christian Landu-Landu, Magnar Ødegaard, Marcus Hansson og Gudmund Taksdal Kongshavn. Foto: Tobias Stein Eilertsen

ALFHEIM: I løpet av en hektisk desembermåned signerte TIL hele fem nye spillere.Mandag 12. januar var Magnar Ødegaard (21), Christian Landu-Landu (22), Gjermund Åsen (23), Marcus Hansson (24) og Gudmund Taksdal Kongshavn (23) på plass.

— Jeg håper på en god sesong, med mye spilletid, sier TILs ferske keeper, Gudmund Taksdal Kongshavn.

- Fast plass

I de bakre rekker har «Gutan» styrket seg med Kongshavn, midtstopper Magnar Ødegaard og Christian Landu-Landu, som kan bekle roller i både forsvaret og på midtbanen.

— Målet er å spille seg til en fast plass på laget, sier Ødegaard til iTromsø.

Lengre fram i banen har TIL styrket seg med kantspilleren Gjermund Åsen, som kom fra Ranheim, og med svenske Marcus Hansson, som kommer til TIL etter syv sesonger i svenske Gefle.

— Det var på tide å flytte på seg nå. Vi berget plassen i Allsvenskan, men jeg følte hele tiden at tiden var inne for å prøve noe nytt, og jeg likte godt det jeg ble presentert for her i Tromsø, sier Marcus Hansson.

Tidligere kaptein

Hansson, var lagets kaptein i den siste sesongen, men ble henvist til benken i siste serierunde og i de to kvalikkampene der Gefle berget plassen.

— Sånn er fotballen. Man ønsker alltid å spille, men det er ingen «hard feelings» mellom meg og Gefle. Jeg ønsker de lykke til videre, sier Hansson, som ikke ser på seg selv som erstatter for Thomas Kind Bendiksen.

— Det jeg vet om han, er at han hadde en god sesong i fjor. Men det er ikke sikkert jeg spiller i samme posisjon som han. Jeg er i utgangspunktet en defensiv midtbanespiller, men spilte i fjor også i en mer offensiv rolle, forklarer Hansson, som sier han har fysikken som sin styrke.

— Jeg er en veldig fysisk spiller, som bidrar med mye kraft i duellspillet. Jeg forventer alltid mye av mine lagkamerater, men er vel ikke den spilleren som scorer flest mål, smiler 24-åringen, som står bokført med en landskamp for det svenske U21-landslaget.

— All fokus er på å få til en god sesong med Tromsø nå. Jeg gleder meg til å bli kjent med mine nye lagkamerater og komme i gang med sesongen, sier Hansson, som vraket tilbud fra flere andre klubber.

— Jeg vil ikke gå inn på navn, men det var klubber både i Sverige og i andre land enn Norge, sier Hansson.