TROMSØ: Salgssjef Roger Lange både tror og håper at årets tilskuerrekord på 3.530 mot Bodø/Glimt i cupen ryker på søndag mot Fredrikstad. Med ett poeng kan eliteseriefeiringen starte takket være en overlegen målforskjell.

– Drømmen er selvsagt fulle tribuner, men realistisk sett håper vi på over 4.000 tilskuere, forklarer TILs salgssjef Roger Lange før han fortsetter.

– Vi håper at det er spenningen som skal lokke folk til kamp, og ikke nødvendigvis gratisbilletter. Alle som har et hjerte for TIL må stille opp og hjelpe oss, sier Lange.

– Trenger støtte

Men billettsalget har foreløpig ikke gått over stokk og stein.

– Vi er på 2.350 solgte billetter, men det tar seg nok opp inn mot helgen, fortalte Lange til iTromsø på onsdag formiddag. I det tallet er de drøyt 2.000 sesongkortene regnet med.

TILs administrerende direktør, Ulf Johansen, sier at de trenger all den støtte de kan få fra tribunen på søndag.

– Jeg håper at tromsøfolket går mann av huse for å få med seg kampen. Det hjelper oss i den situasjonen vi er kommet i, og vi er nødt til å ha en seier. Det er det vi går for, sier Johansen før han fortsetter.

– Det handler om at TIL skal komme tilbake der vi hører hjemme. I eliteserien.

Tidlig kampstart

Kampen starter klokken 13, og TIL er spent på om det vil påvirke publikumsoppmøtet.

– Vi håper ikke at det vil ha noe å si. Når det er en så viktig kamp håper jeg at de det passer litt dårlig for prioriterer en tur på Alfheim for å få med seg kampen allikevel, forklarer salgssjef Lange som oppfordrer folk til å kjøpe billetter lenge før kampen.

– Det har vært et problem med at det blir kø i billettlukene når mange kommer rett før kampen starter. Derfor vil jeg vil oppfordre alle som har tenkt seg på kamp til å kjøpe billetter på nett, sier Lange som allikevel legger til at TIL vil ha mange folk i sving for å få det til å gå så fort som mulig for dem som ønsker å kjøpe billetten sin på Alfheim rett før kampstart.

God hjemmeform

Trener Steinar Nilsen gleder seg til søndag, og tror på god støtte fra publikum.

– Tromsøs befolkning er veldig glad i TIL og pleier å møte opp i viktige kamper på høsten, forteller Nilsen.

Selv om det har buttet litt imot for TIL på bortebane i det siste har Nilsens elever hatt stålkontroll på eget gress. På de seks siste kampene har ”Gutan” fem seire og én uavgjort.

– Vi gleder oss veldig til kamp, sier Steinar Nilsen.