— Jeg har en god følelse foran Rosenborg-kampen. Det er alltid artig å spille mot RBK og jeg tror vi kommer til å reise oss etter to dårlige kamper på rad, sier Sundgot, også betegnet som en av Tippeligaens mest undervurderte spillere.

Frykter ingen

Til nå står han bokført med to scoringer i årets serie. Det antallet håper han å plusse på i flomlyskampen mot Rosenborg.

— Jeg frykter ingen av RBKs forsvarere, selv om de er svært gode fotballspillere. Gjør jeg jobben min blir det forhåpentligvis scoringer likevel, sier 24 åringen, som har registrert trøndernes gryende form.

— Det så ut til at det løsnet for dem mot Lyn, kommenterer han, og mener lagkameratene hans i LSK-forsvaret har størst grunn til å se opp for RBK-spiss Harald Brattbakk.

Gleder seg

Med unntak av fjorårets seriefinale mellom lagene, har Rosenborg hatt store problemer på Åråsen de siste sesongene. Det er også en av grunnene til at optimismen er stor i LSK-leiren.

— Vi har alltid gjort det bra mot RBK på Åråsen. Nå skal vi spille flomlyskamp med rundt 15000 tilskuere. Får vi med oss publikum fra starten av, kan dette bli veldig moro. Vi gleder oss, sier Sundgot, som kan fortelle at LSK kjører sin vanlige stil med knallhardt, høyt press fra start.

Med unntak av langtidsskadde Magnus Powell, kreftsyke Per Magne Misund og suspenderte Frode Kippe, stiller kanarifuglene med skadefritt mannskap i storoppgjøret.