Etter nesten to sammenhengende år med skader, har Patrik Ingelsten fått en ny vår i Viking. Så langt i år har det blitt 10 kamper fra start og tre innhopp for svensken.

Kontrakten hans går ut etter denne sesongen, og i den forbindelse har ryktene versert om at 31-åringen ønsker seg tilbake til Kalmar for å avslutte karrieren i gamleklubben.

Kalmar er interessant

Ingelsten innrømmer at han ville vært interessert i et tilbud fra klubben han spilte for i sesongene 2007 og 2008. — Jeg legger ikke skjul på at jeg hadde to fine år i Kalmar, og at det hadde vært interessant om de kom på banen. Men foreløpig har jeg ikke hørt noe fra dem, og jeg konsentrerer meg om det halve året jeg har igjen i Viking. Vi får heller se etterpå, sier Ingelsten til Aftenbladet.

Selv om han innrømmer at både han og kona innimellom lengter tilbake til Sverige, og at de holder alle muligheter åpne, understreker han at de ikke har noe behov for å flytte på seg med det første.

— Jeg har ingen problemer med å bli her et par år til, om det hadde blitt aktuelt, sier han.

Svensken er for tiden i Sverige på ferie, men han avviser at er eventuelt klubbskifte også er en av grunnen til at han er i hjemlandet.

Ingelsten kom til Viking i 2010, men har fått store deler av karrieren sin i mørkeblått ødelagt av skader.

Nå, tre år senere, har han endelig vært så godt som skadefri over en lengre periode. I det siste har han også levert varene. Senest i kampen mot Vålerenga, da angriperen noterte seg for sin fjerde scoring for sesongen.

Har fått gleden tilbake

Ingelsten har fått gleden og selvtilliten tilbake etter et par tunge år.

— Jeg kjenner at ting fungerer bedre og bedre, og det er kjekt å spille fotball igjen. Det tror jeg folk ser på meg også, sier han.

Viking-trener Kjell Jonevret legger ikke skjul at Ingelsten er en spiller han synes godt om.

— Han har kjempet mot skader lenge, men har jobbet seg tilbake. Det var ikke selvsagt at han skulle klare det. Nå kan han i hvert fall spille, og han har vært viktig for oss i det siste, spesielt da Veton Berisha var skadet, sier han.

Forståelsesfull Jonevret

Likevel er det flere ting som taler for at Ingelsten ikke vil få fornyet kontrakten sin med Viking. I en klubb som sliter med økonomien, er han én av lagets best betalte spillere.

I tillegg har Viking nylig signert spissene Benjamin Sulimani og Osita Henry Chikere, og FFK-utleide Henri Anier skal også etter planen returnere 15. juli. Jonevret vil dog ikke si at det svekker Ingelstens sjanser.

— Chikere er mer et fremtidsprosjekt. Og selv om både Sulimani, Ingelsten og Berisha skulle gjøre det bra på topp, er vi blant dem som scorer minst i serien. Det gjør ingenting at konkurransen blant spissene blir tøffere.

Viking-treneren har imidlertid ingen problemer med å forstå en eventuell Ingelsten-overgang til Kalmar.

— Jeg skjønner godt at det er interessant for ham. Han er et stort navn i Sverige, og Kalmar er kjent for ham. Det er helt naturlig om han vil runde av karrieren sin der, sier Jonevret.

— Det er neppe aktuelt for oss å signere noe ny langtidskontrakt med ham, men en kortere løsning kan bli aktuell. Vi får se hva som skjer til høsten. Enn så lenge går det bra, men både han og vi vet at dersom han får nye skader, blir det vanskelig.

Patrik Ingelsten

Født: 25. januar 1982. Fra: Hillerstorp i Sverige.

Høyde: 179 cm.

Vekt: 75 kg.

Draktnummer: 9. Posisjon: Angrep.

Tidligere klubber: Halmstads BK, Kalmar FF, Heerenveen.