START-VÅLERENGA 2-4

Start slapp igjen inn fire mål og tapte en kamp de helst burde vinne mot Vålerenga – som i likhet med Start lå under streken før kampen.

— Det vi presterte defensivt i dag var rett og slett ikke godt nok. Når man slipper til så mange sjanser, så kommer målene, oppsummerer Start-trener Steinar Pedersen.

Etter det Fædrelandsvennen har funnet fram er det svært få europeiske lag, blant dem irske Galway United og engelske Derby County som spilt 32 strake kamper på toppnivå i Europa uten å vinne en kamp. Søndag ble Start det tredje laget på den lista.

— Jeg er veldig skuffet. Jeg hadde troen på at vi skulle komme tilbake begge gangene jeg scoret, men så går de rett opp og scorer i stedet, sier Espen Børufsen, som Fædrelandsvennen kåret til Starts beste spiller søndag.

Start reduserte to ganger - til 1-2 og 2-3. Men begge gangene gikk det kun få minutter får Vålerenga slo tilbake.

— Så fort vi tenner et håp, så dreper de det. Det virker som de scorer hver gang de er fremme. Vi er langt nede i dag, sier Henrik Robstad.

START-BØRSEN: Kun én får over middels.

Start åpnet bra – så kjørte Vålerenga

Sørlendingene åpnet kampen best og presset Vålerenga tilbake på banen, men sjansene uteble.

Etter det første kvarteret var det Oslo-laget som styrte det aller meste og uttellingen kom midtveis i den 1. omgangen. Et frispark ble svinget inn i feltet. Jonathan Tollås Nation knuste Rolf Daniel Vikstøl i duellen og stusset ballen via stolpen og i mål.

Vålerenga fortsatte å kjøre og styrte kampen på fremmed kunstgress, men mye mer skjedde det ikke de første 45 minuttene. Det nærmeste Start var en sjanse var en skulder-heading fra Lars-Jørgen Salvesen, som verken hadde fart eller retning mot mål.

Start gikk ut i hundre i 2. omgang, men i stedet måtte de se at Vålerenga doblet ledelsen. Robert Lundström kom ned langs høyresiden og slo ut i feltet. Der sto Ghayas Zahid og plasserte ballen til høyre for Håkon Opdal.

Vålerenga fortsatte å kjøre på og var nære på å punktere kampen da Zahid igjen var på farta, men denne gang reddet Rolf Daniel Vikstøl på streken.

Mål begge veier

Start fikk en aldri så liten opptur da Espen Børufsen reduserte til 1-2 da han ble spilt gjennom av Henrik Robstad. Kantspilleren skjøt i nærmeste hjørne forbi keeper Marcus Sandberg og i nettet.

Men jubelen varte ikke mange sekundene. Kun tre minutter etter gled Christian Grindheim forbi alt og alle i Start-forsvaret i tillegg til Håkon Opdal før han skled ballen over streken.

Børufsen var igjen på farta like etter da han løp etter en pasning fra Dulee Johnson. Vågsbygd-gutten dunket til i lengste hjørne og ny stemning på Sparebanken Sør Arena.

Heller ikke denne gang fikk jubelen stilnet før ballen lå i det andre nettet. Simen Jøklerud var litt heldig at pasningen gikk via en Start-spiller og rett i beina til Henrik Johansen som hadde få problemer med å sette den berømte spikeren i kista.

Dermed er det nå seks poeng fra Start opp til nærmeste lag på tabellen. Sørlendingene ligger nederst med sju poeng – og Aalesund har 13. Vålerenga går opp på 15 poeng, og trygg plass.