Karol Mets, estlandsk landslagsspiller på 21 år, har skrevet treårskontrakt med Viking. En venstrebent midstopper som også kan spille midtbane. Vi snakker med andre ord om en spiller som bør være betydelig bedre enn en Landu Landu på vei bort, og et hav bedre enn Pål Fjelde, som ble sendt på dør tidligere i høst.

Jeg syntes alle nye spillere bør få god tid til å bevise at de er verdt pengene, og Karol Mets skal ikke være noe unntak. Det at han har 15 landskamper allerede som 21-åring borger for en viss kvalitet. Mets er heller ingen smågutt med sine 1,91. ## Grundig evalueringsjobb

Når Viking nå kvitter seg med både Landu og førsteårs-senior Pål Fjelde bør det likevel forventes at Karol Mets er en langt bedre spiller enn begge disse. Jeg håper det for både vår og Vikings del, slik at vi slipper den snikende følelsen av at det alltid er mer spennende med utenlandske talent enn våre egne.

Samtidig som Viking signerer sin første spiller foran 2015-sesongen foregår det et meget interessant arbeid internt i klubben. Viking har evaluert tidligere, men denne gangen får en et tydelig inntrykk av at det gjøres en grundig jobb. Sett utenfra fremstår det som et helhjertet forsøk på å gjøre noe med situasjonen, både den sportslige og den økonomiske.

Sparetiltak

Det er mange som har stusset over den tunge administrasjonen på Viking stadion, og nå kan det se ut til at denne krympes kraftig. Det er et nødvendig sparetiltak, men jeg håper det også gjøres for å styrke den sportslige delen. Det snakkes om både spillerutvikler og sportssjef i den nye modellen.

Jeg håper også at forslaget om et nytt elitestyre blir en realitet. Det fremstår som en langt mer ryddig løsning enn dagens med to ulike styrer for Viking FK og Viking ASA. Disse skal bestå, men det nye styret skal ha hovedansvar for det sportslige og for økonomien.

Tidligere har både interne og eksterne evalueringer fremstått som mange fine ord på et papir og lite konkret handling. Denne gangen kan vi håpe på at det blir gjort en virkelig opprydning. Det ser i alle fall positivt ut.

Hva mener du? Positiv til Karol Mets? Hva tror du om Vikings nye modell?