Bortsett fra de aller beste norske hopperne deltok den norske eliten på et testrenn i Lysgårdsbakken i ettermiddag. Best av dem alle var Johann Forfang,

— Jeg hoppet 126, 125 og 123 meter i de tre omgangene, og vant med det rennet, sier Forfang til iTromsø.

Seks ekstra plasser

Dermed ligger han meget godt an til å komme med på den nasjonale kvota på seks hoppere til helgas verdenscuprenn på samme sted.

— Det skal bli vanskelig å komme utenom meg nå, sier 19-åringen, som vil få sin debut blant verdenseliten.

I tillegg til de seks faste plassene har Norge seks ekstra plasser kommende helg, og det er der Forfang nå trolig får sjansen.

Etter det iTromsø kjenner til vil uttaket i morgen inneholde hopptalentets navn.

Hoppsjef Alexander Stöckl vil ikke bekrefte at Forfang får plass på laget, men har latt seg imponere over talentets utvikling.

— Mulighetene er bra for at Johann kan bli tatt ut, men et endelig uttak er ikke klart før i morgen tidlig. Han har vært veldig stabil på høyt nivå i høst, og har vært god på samlinger, sier Stöckl til iTromsø.

— Mye hardt arbeid ligger bak denne prestasjonen. I sommer la jeg om den tekniske treningen, og det har virkelig gitt resultater i høst, forteller den trondheimsbosatte tromsøværingen.

Finaleomgang

I helga er det kvalik fredag og renn lørdag og søndag.

— Skulle jeg bli tatt ut vil det være et naturlig mål å gå videre fra kvalifiseringen fredag, og forsøke å nå en finaleomgang der de 30 beste er med, sier Forfang.

For godfølelsen er på plass etter dagens suksess.

— Det er ordentlig godt å hoppe i denne bakken nå. I dag kjørte vi med lav fart, men selv om vi gjorde det hoppet jeg bakken ned, sier han.