Haugesund-Brann 2-3

Bare skaden til Kristoffer Barmen la en liten demper på bergenske følelser i går kveld. Men det var bare én av to grunner til at kaptein Erik Huseklepp ikke ønsket å ta av.

— Det var trist med Barmen, men jeg håper det går bra med ham, sier Huseklepp om lagkameraten som ble trillet av banen på båre etter et sammenstøt med Christian Gytkjær og påfølgende luftetur. Brann-spilleren pådro seg en nakkeskade, men rapporter i går kveld gikk ut på at han har følelser både i armer og ben.

Følelser er det det har handlet om de siste ukene i Bergen. Eller rettere sagt: i Bergen er fotball følelser hele året. Det var folkeavstemning i lokalpressen før siste seriekamp om hvem Brann burde starten kampen med. Der var Huseklepp - etter å ha startet tre kamper på benken.

Å komme på banen fra start ga Huseklepp en godfølelse, men den ordentlige godfølelsen får han ikke før alt er i boks. Det vil si før Brann i to kamper har slått vinneren av 1. divisjonskvaliken mellom Mjøndalen og Bærum.

Blir klare favoritter

Over tusen tilreisende bergensere jublet som om det skulle ha vært seriegullet som kom «hem», men det var altså bare det direkte nedrykket Brann berget seg unna. Det var kapteinen klinkende klar på.

— Vi har to jobber å gjøre. Det er bare å stå på videre og ikke ta lett på noe. Vi vet at alle ønsker å slå Brann, så vi får tøff motstand uansett hvilket lag vi møter, sier Huseklepp, som ga Brann ledelsen 1-0 og fikk skryt av trener Rikard Norling etterpå.

— Huseklepp var en av banens beste!

Men i de tre foregående kampene har Bergens yndling ikke fått starte. Det er han for smart til å kritisere offentlig.

— Jeg har følt meg i god form i det siste, men det er Norling som tar valgene.

Brann trengte ikke å vinne hvis ikke Sogndal slo Stabæk. Da bergenserne ledet 2-0 etter bare 12 minutter, virket det som om spenningen var borte fra nedrykningsstriden. Men etter årets tabbe av Piotr Leciejewski sto det 1-2. Og da samme keeper 11 minutter før slutt lot et skrått frispark fra Kristoffer Haraldseid duppe ned i vinkelen, kunne vi igjen låne TV 2s mest brukte uttrykk: drama!

— Jeg ble litt smånervøs, men like etter hørte jeg fansen brøle på tribunen. Da skjønte jeg at det hadde skjedd noe i Sogndal som var til vår fordel, sier Huseklepp.

På grunn av langt opphold på grunn av Barmens skade, ble det lagt til hele 12 minutter i Haugesund. Da Andreas Vindheim ga Brann 3-2 i det 90. minutt, hadde Stabæk allerede slått Sogndal 2-0, slik at Branns seier var «unødvendig». Men det var en ikke, slik Huseklepp så det.

— Vi har hatt presset på oss i det siste, men vunnet begge de to siste kampene. Det gir trygghet før kvalifiseringen.

Ny debatt om laguttaket

Brann-trener Rikard Norling må regne med heftig debatt rundt laguttaket før kvalifiseringskampene. I går hadde Marcus Pedersen og Birkir Sævarsson gjort seg utilgjengelige på grunn av karantene, mens Azar Karadaz hadde skadeforfall.

Men Norling utløser nok Brann-alarmen hvis Huseklepp havner på benken igjen.