STAVANGER OILERS – LILLEHAMMER (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Med fem sekunder igjen på klokka fikk Dag Morten Wehn pucken i den høyre droppsirkelen. Han gikk rundt mål, og satt pucken i mål med backhand rundt Henrik Holm og inn i det borterste hjørnet.

— Det var ikke akkurat første gang i kampen at vi ikke klarte å klarere, vinne en duell og få pucken ut. Vi ligger litt etter motstanderne hele veien. De ser litt hetere ut. Vi leverer ikke noe kvalitet og da blir det tøft å vinne, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

— Vi vant ett poeng i dag. Motstanderne hadde jo 45 skudd mot oss på vår hjemmebane, sier Thoresen.

Før dagens kamp hadde Petter Thoresen kalt inn kapteinene til et alvorsmøte. Det så ut til å fungere i første periode. Vertene hadde klart mest puck og kunne ledet med både ett og to mål. Det var små marginer som førte til at pucken ikke satt i mål både én og to ganger. Unøyaktighet i enten den siste pasningen eller skuddet var skylden til det.

Lillehammer skapte heller ikke all verden før pause. Dermed gikk lagene målløse av isen. Bortelaget kom til DNB Arena med kun én seier på de tre første kamper. Dog spilte de lenge jevnt med Vålerenga på egen is i helgen, og beviste i andre periode hvorfor.

Riktignok var det Oilers som gav motstanderen muligheten til å score – nok en gang. Dennis Sveum, som har vokst opp i Lillehammer, var tilbake på isen etter skade. Tidlig i andre periode var han uheldig i comebacket. Lillehammer kontret på Oilers. Det ble sendt en tversoverpasning til mannen med gullhjelmen, Dag Morten Wehn. Han dyttet pucken ned mot vantet bak mål. Sveum var først ned dit, men klarte ikke å få pucken vekk. Vegard Spets plukket opp pucken, fintet Holm og satt pucken i mål.

Tredje periode ble også en jevnspilt affære, men med enda færre sjanser enn de to første periodene. Det så lenge ut til å gå mot forlengning. Også forlengningen så ut til å ende målløs, og de fleste gjorde seg klare til straffeslag med fem sekunder igjen på klokka. Da fikk altså Dag Morten Wehn pucken – han fikset resten på egen hånd. Dermed tok Lillehammer en meget sterk seier i DNB Arena.

Det er det lenge siden de har gjort mot Oilers i Stavanger. Oilers sto med åtte strake hjemmeseiere mot Lillehammer før dagens kamp.