Onsdag spiller Real Madrid 16.-delsfinale mot Cultural Leonesa. Flere som følger Real tett trodde at Martin Ødegaard (17) skulle få plass i troppen. Da kunne han fått sine første spilleminutter for Real Madrid siden innhoppet han fikk i mai i fjor — nesten halvannet år siden.

Blant andre Marca-journalisten Francisco Santiago Siguero spådde nordmannen en plass.

Slik gikk det ikke. Da Zinedine Zidane presenterte troppen sin tirsdag, var Ødegaards navn ikke med. Det til tross for at Real Madrid på formiddagen hadde lagt ut flere bilder fra treningen som viste at nordmannen var med blant de beste.

Cristiano Ronaldo og Gareth Bale spares. Real Madrid stiller med følgende tropp onsdag:

Målvakter : Kiko Casilla og Rubén Yáñez.

Forsvar : Pepe, Raphaël Varane, Nacho Fernandez, Dani Carvajal, Fábio Coentrão og Danilo Luiz.

Midtbane : Toni Kroos, James Rodriques, Mateo Kovacic, Marco Asensio og Isco.

Angrep : Lucas Vázquez, Mariano Diaz og Álvaro Morata.

Martin Ødegaard var på vei til franske Rennes på lån i sommer, men den overgangen ble det aldri noe av. Mange tror at han blir leid ut når vinduet åpner i januar.

17-åringen har vist gode takter både for U21-landslaget og Castilla de siste ukene, men det var altså ikke nok til å bli med i troppen.

Cupen i Spania går med dobbeltkamp også i 16.-delsfinalen. Real Madrid er ventet å vinne begge oppgjørene med sikker margin, selv med et redusert lag.

Cultural ligger på andreplass i Segunda B gruppe 1. Det er samme nivå som Ødegaard spiller på til daglig med Reals B-lag Castilla.