CHARLOTTENLUND/KRAKOW (adressa.no): Sander Sagosen var fremragende da Norge overraskende banket Frankrike 29-24 onsdag kveld.

Drøyt to år etter at 20-åringen debuterte på A-landslaget har han vært meget sentral for det norske laget som har tatt seg til en historisk semifinale i årets EM.

Men hjemme i Trondheim sitter det enda en Sagosen med landslagsambisjoner, og tidligere i januar var lillesøster Ine Sagosen (15) med på den aller første samlingen til det ferske LK00-landslaget – et landslag for jenter født i 2000 og 2001. — Det er artig og spennende, sier Ine Sagosen til adressa.no om uttaket.

Hun er bakspiller, akkurat som storebroren.

  • Jeg er best som back. Litt skytter, men liker også å finte, sier Ine, som følger mye med på hva Sander gjør.

Lang vei

Sander Sagosen mener lillesøsteren har gjort seg fortjent til det første uttaket.

— Hun har jobbet hardt for det, og stått på bra. Så får vi se hvordan det går. Jeg er en veldig stolt storebror, og det er morsomt at hun lykkes og får det til, sier han.

Den norske EM-stjernen har vært et stortalent i alle år, og påpeker at det er tidlig å si om søsteren kan gjøre det samme som ham.

— Hun har absolutt potensial til å bli kjempegod og til å bli landslagsspiller. Men det er en lang vei dit, sier han.

Og avslører samtidig:

— Hun har et litt bedre skudd enn jeg hadde på den alderen. Samtidig er hun veldig god mann mot mann, sterk og litt mer en venstrebacktype enn en playmaker. Vi har også en veldig dyktig far (Erlend Sagosen) som jobber med oss hele tiden, så jeg tror nok det blir bra, sier han.

- Spennende spiller

LK00-landslagstrener Sissel Nygård Pedersen sier til adressa.no at de foreløpig ikke har gitt individuelle tilbakemeldinger til de mange som var med i det første landslagsuttaket.

— Men jeg kan si at det er en grunn til at hun ble kalt inn. Vi ser at hun har mye håndball i seg, har et vinnerinstinkt, og at hun kan bli spennende på sikt. Ine er en spennende spiller, sier hun.