NEWCASTLE UNITED-MANCHESTER UNITED 3-3

Manchester United maktet ikke å ta med seg mer enn ett poeng fra Newcastle, men rødtrøyenes supportere fikk hvert fall se en kamp fullspekket med scoringer tirsdag kveld.

Wayne Rooney så ut til å ha avgjort kampen da han scoret sitt andre mål, en suser fra utenfor boksen, ti minutter før slutt. Like før full tid dukket imidlertid Paul Dummett opp og utlignet til 3-3 for Newcastle.

— Oppgjøret mellom to utskjelte lag, som scorer for lite mål, har blitt en klassiker, ropte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Dette er den mest målrike Manchester United-ligakampen siden 12. april 2015, da rødtrøyene slo Manchester City 4-2 på Old Trafford. 26 ligakamper hadde gått uten et eneste oppgjør med minst seks mål.

— Det var helt annerledes enn hvordan Manchester United har vært denne sesongen. Det skjedde faktisk ting, sier Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

— For en fantastisk kamp, sier Newcastle-legenden Alan Shearer ifølge BBC.

— All ære til spillerne og managerne, som alle ønsket å vinne og de gamblet for å vinne. Jeg synes uavgjort var et rettferdig resultat, fortsetter Shearer.

Rooney: - Vi burde vunnet

Det var en nedbrutt Wayne Rooney som møtte pressen etter kampen.

— Vi burde vunnet denne kampen, men de latterlige målene vi slapp inn ødela for oss, sier tomålsscoreren i et BT Sport-intervju vist på TV 2.

Misbrukte sjanser ble møtt med raseri fra Louis van Gaal tirsdag kveld. Foto: REUTERS

— Vi skapte sjanser og scoret mål i dag, men vi hadde problemer i den andre enden av banen, fortsetter Rooney.Rooney hadde blitt matchvinner dersom ikke Paul Dummett hadde dukket opp like før slutt. Dummett var i langt bedre humør etter kampen.

— Dette føles som en seier. Vi trenger alle poeng vi kan få, og dette poenget fortjente vi. Denne klubben hører ikke hjemme i bunnen, sier Dummett.

Nådeløs kritikk før kampstart: -Hvis Scholes hadde gjort comeback, ville han vært Uniteds beste spiller.

Kvikkere United

Etter 38 minutter virket det hele rosenrødt for Manchester United. Rødtrøyene, kritisert igjen og igjen for deres langsomme spillestil denne sesongen, satte i gang en kontring selv Alex Ferguson ville nikket anerkjennende til.

Tidvis utskjelte Wayne Rooney sentret på et ideelt tidspunkt, og Jesse Lingard sendte bortelaget opp i en 2-0-ledelse. Angrepet vitnet om at Rooney har ristet av seg den verste formen har startet sesongen med, og den målgivende pasningen kom i tillegg til straffescoringen England-kapteinen sto for etter ni minutter.

Rødtrøyene virket langt kvikkere enn tidligere denne sesongen.

— Dette har faktisk utviklet seg til en fotballkamp. Dette er faktisk bra (å se på, journ. anm.), skrev The Mirror-journalist John Cross syrlig på sin Twitter-konto.

Alt lå til rette for at Newcastle-spillerne nok en gang måtte gå til garderoben til lyden av mishagsytringer fra tribuneradene på St. James' Park. Men så dukket hjemmelagets spennende midtbanespiller Georginio Wijnaldum opp.

Etter at en duell mellom Marouane Fellaini og Alexandar Mitrovic falt ballen ned til nederlenderen, som resolutt klinket ballen i nettmaskene.

Aftenpodden Sport tok Gullballen-diskusjonen: - Det er nesten tjenesteforsømmelse av Per Ciljan Skjelbred. Lyt til denne ukens podcast her:

Rooney-perle

I andre omgang var Newcastle mye mer med. Det var plutselig en åpen kamp som utspilte seg. Det er stikk i strid med Louis van Gaals strategi i majoriteten av kampene denne sesongen, men det endte uansett med nok av sjanser for bortelaget.

Like etter pause burde for eksempel Jesse Lingard ha gitt rødtrøyene pusterom, men unggutten skjøt i stedet over.

Hver gang Manchester United misset en målsjanse, viste tv-kameraene en rasende Louis van Gaal på benken. Ringreven vet selvfølgelig hvor sårbar en ettmålsledelse kan være, og ganske riktig: Etter halvspilt omgang viste nederlenderens frykt seg å være berettiget.

Chris Smalling rev ned Mitrovic i boksen, og dommer Mike Dean pekte på straffemerket.

Newcastle-forsvarer Paul Dummett er oppfostret i klubbens ungdomsakademi, og gjorde seg enda mer populær blant fansen da han utlignet like før slutt tirsdag kveld. Foto: REUTERS

Mitrovic satte selv straffen i mål. Newcastle hadde utlignet — og nå kokte det virkelig på St. James' Park.Nå var det hjemmelaget som kjørte kampen. Wijnaldum fant nettmaskene igjen, men scoringen ble avblåst for offside. Mitrovic misbrukte også et par muligheter.

Heldigvis for van Gaal, har tilliten til Wayne Rooney begynt å være frukter. Kampen var 79 minutter gammel da Rooney så 20 år gammel ut igjen - i hvert fall i et lite øyeblikk.

Ballen falt foran spissen, som skjøt velplassert i hjørnet bak Newcastle-keeper Robert Elliot. Rooney jublet vilt over sin fjerde scoring på tre kamper.

Det ville vært en passende punktum for United-fansen, men like før full tid dukket Paul Dummett opp, og utlignet til 3-3. Newcastle så langt fra ut som et Championship-lag tirsdag kveld, men Steve McClarens menn ligger uansett ett poeng under streken fortsatt.

Manchester United ligger på sin side på en 6. plass i Premier League, etter å ha blitt passert av West Ham, som beseiret Bournemouth på bortebane tirsdag.