Hønefoss skremte Molde i 60 minutter, men to bytter av Solskjær var alt som skulle til for at Molde kunne ta seg videre i cupen.

Hønefoss startet kanskje ikke uventet kampen med full fart fremover. Laget ville trenge mål for videre avansement i cupen. Laget ga alt og var ikke redd for å brenne av alt kruttet allerede i førsteomgang. Allerede etter to minutter ga det resultat.

Hønefoss fikk corner som ble blokkert, men da returen ble slått inn fikk Kenneth Di Vita Jensen hodet på ballen. Di Vita stod tett på mål og Valderhaug var ikke raskt nok til å få henda på ballen. Hønefoss ledet 1-0 etter to minutter!

Gjestene fortsatte å presse Molde hardt gjennom hele førsteomgang, men Molde spilte seg mer og mer inn i kampen. Samtidig havnet Hønefoss mer bakpå.

Nærmest for Molde i førsteomgang var Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad, begge med langskudd som strøk stolpen. Hønefoss stod som regel med 10 mann i forsvar når Molde gikk i angrep, noe som gjorde det svært vanskelig for vertene å spille seg gjennom forsvaret.

Snudde kampen

Molde-laget slet uten sine vante playmakere, Makthar Thioune og Magnus Wolff Eikrem, og også uten toppscorer Pape Diouf. I pausen kom det imidlertid ingen bytter fra MFK-manager Ole Gunnar Solskjær.

Men etter 60 spilte minutter så kom dobbelt-byttet, inn med Eikrem og Diouf.

Det tok ikke mer enn et minutt før hele kampen var snudd på hodet. Molde spilte seg til sjanse på sjanse og hadde et jerngrep om kampen. Wolff Eikrem skøt i tverrligger før han noen minutter senere la inn til Diouf. Senegaleseren fikk hodet på ballen og banken inn utligningen.

Dermed ble det lettere for MFK når Hønefoss måtte frem for å score mål. Og Molde lot seg ikke be to ganger. Seks minutter etter første scoring var det igjen Pape som fikk sjansen, helt umarkert på bakre stolpe hamret han inn 2-1.

Pape fortsatte å herje med Hønefoss-forsvaret og Molde hadde full kontorll etter at byttene ble gjort. Spikeren i kista kom etter 86. minutter. I duell med Pape var Hønefoss-spilleren uheldig og satte ballen i eget nett.

Litt skremsel til tross, Molde kom seg greit videre fra møtet med Hønefoss på Aker stadion.